DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA Savršeno ide sa šoljicom kafe, za prave sladokusce
Fenomenalan slatkiš pogodan i za svečene prilike i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 l vode
- 2 kesice pudinga od vanile
- 100 g griza
- 5 kašika fruktoze
- 1 šolja seckanih lešnika
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g kokosovog brašna
Priprema:
Fruktozu i pola litre vode stavite da provri, pa malo odvojite da u tome razmutite i skuvate puding. U preostalih pola litre vode stavite ostatak fruktoze i pustite da provri. Kada krene da ključa, sipajte griz i mešajte dok se ne zgusne pa skinite sa šporeta. U šerpu sa grizom sipajte vruć puding pa sjedinite. Dodajte lešnike i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u frižider da se ohladi, pa seckajte na kockice. Valjajte ratluk u mešavinu kokosovog brašna i vanilinog šećera.
DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM Jednostavno se prave i nezaobilazne su na slavskim trpezama
Idealne su za slave i proslave.
POSNO MEDENO SRCE Topi se u ustima, a savršena je zamena za mrsne kolače
Posno medeno srce je savršena zamena za mrsne kolače.
POSNA OBLANDA SA KEKSOM I ORASIMA Obavezna na slavskoj trpezi, preukusna je!
Ovaj recept za posnu oblandu idealan je za svečane prilike ili dane posta kada želite da pripremite nešto brzo, jednostavno i veoma ukusno. Kombinacija keksa, oraha i kakao praha daje bogat ukus, dok su oblande savršena osnova za ovu poslasticu
KOKOS KOLAČ Sočan i mekan kao pahulja, ima da se zaljubite na prvi zalogaj
Pravi zimski kolač...
KOLAČ OD ŠARGAREPE Drugačiji desert koji pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočan i sladak desert, ukusa koji se pamti.
Komentari (0)