DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA Savršeno ide sa šoljicom kafe, za prave sladokusce
Fenomenalan slatkiš pogodan i za svečene prilike i slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 l vode
- 2 kesice pudinga od vanile
- 100 g griza
- 5 kašika fruktoze
- 1 šolja seckanih lešnika
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g kokosovog brašna
Priprema:
Fruktozu i pola litre vode stavite da provri, pa malo odvojite da u tome razmutite i skuvate puding. U preostalih pola litre vode stavite ostatak fruktoze i pustite da provri. Kada krene da ključa, sipajte griz i mešajte dok se ne zgusne pa skinite sa šporeta. U šerpu sa grizom sipajte vruć puding pa sjedinite. Dodajte lešnike i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u frižider da se ohladi, pa seckajte na kockice. Valjajte ratluk u mešavinu kokosovog brašna i vanilinog šećera.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)