DOMAĆI RATLUK OD LEŠNIKA Savršeno ide sa šoljicom kafe, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan slatkiš pogodan i za svečene prilike i slavsku trpezu.

ratluk od lešnika
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 l vode
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 100 g griza
  • 5 kašika fruktoze
  • 1 šolja seckanih lešnika
  • 1 kesica vanilin šećera               
  • 50 g kokosovog brašna

Priprema:

Fruktozu i pola litre vode stavite da provri, pa malo odvojite da u tome razmutite i skuvate puding.  U preostalih pola litre vode stavite ostatak fruktoze i pustite da provri. Kada krene da ključa, sipajte griz i mešajte dok se ne zgusne pa skinite sa šporeta. U šerpu sa grizom sipajte vruć puding pa sjedinite. Dodajte lešnike i izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u frižider da se ohladi, pa seckajte na kockice. Valjajte ratluk u mešavinu kokosovog brašna i vanilinog šećera.

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading