VOĆNI TIRAMISU Idealan dezert za dve osobe, napravite ga nekome koga volite

Ana Klikovac

19:00

Slatki kutak 0

Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov

tiramisu
Shutterstock

Podelite ovaj ukusni desert sa nekim koga volite. To je idealan poklon nakon romantične večere kod kuće, a štedi vam vreme, prostor u frižideru i neželjene ostatke jer ne morate praviti celu količinu. Ovaj recept za tiramisu je savršeno sladak i ima pravu količinu alkohola. Iznenađujući obrt je upotreba krem sira umesto tradicionalnog mascarpone sira.

Krem sir se umuti sa pavlakom za šlag, prah šećerom i burbonom ili rumom, a zatim se složi u dva čaše sa piškotama natopljenim kafom. Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov!

Sastojci

  • 115 g krem omekšalog sira
     
  • 1/2 šolje pavlake za šlag
     
  • 1/4 šolje prah šećera
     
  • 1 kašika burbona ili tamnog ruma
     
  • 6 piškota, presečenih na pola
     
  • 1/2 šolje ohlađenog espresa ili druge jake kafe
     
  • 1 šolja svežih malina, plus još za dekoraciju
     
  • 30 g tamne čokolade 

Priprema:

Umutite krem sir u srednjoj posudi sa električnim mikserom na visokoj brzini dok ne postane kremast, oko 1 minut. Dodajte pavlaku za šlag, prah šećer i burbon; nastavite da mutite na visokoj brzini dok smesa ne postane glatka i gusta, oko 2 minuta.

Umočite 6 polovina piškota u espresso na 5 sekundi, okrenite da se ravnomerno natapaju. U svaku od 2 čaše (po 350 ml) sa ravnim stranama stavite po 3 komada u ravnomernom sloju. Preko stavite 1/4 šolje malina. Na maline stavite oko 1/3 šolje smese sa krem sirom. Ponovite slojeve, završavajući sa smesom od krem sira. Pokrijte i stavite u frižider na najmanje 3 sata, a može i do 2 dana.

Narendajte željenu količinu čokolade preko vrha svakog tiramisua koristeći mikroplan. Dekorišite sa malinama. 

 

 

Bonus video:

 

 

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading