VOĆNI TIRAMISU Idealan dezert za dve osobe, napravite ga nekome koga volite
Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov
Podelite ovaj ukusni desert sa nekim koga volite. To je idealan poklon nakon romantične večere kod kuće, a štedi vam vreme, prostor u frižideru i neželjene ostatke jer ne morate praviti celu količinu. Ovaj recept za tiramisu je savršeno sladak i ima pravu količinu alkohola. Iznenađujući obrt je upotreba krem sira umesto tradicionalnog mascarpone sira.
Krem sir se umuti sa pavlakom za šlag, prah šećerom i burbonom ili rumom, a zatim se složi u dva čaše sa piškotama natopljenim kafom. Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov!
Sastojci
- 115 g krem omekšalog sira
- 1/2 šolje pavlake za šlag
- 1/4 šolje prah šećera
- 1 kašika burbona ili tamnog ruma
- 6 piškota, presečenih na pola
- 1/2 šolje ohlađenog espresa ili druge jake kafe
- 1 šolja svežih malina, plus još za dekoraciju
- 30 g tamne čokolade
Priprema:
Umutite krem sir u srednjoj posudi sa električnim mikserom na visokoj brzini dok ne postane kremast, oko 1 minut. Dodajte pavlaku za šlag, prah šećer i burbon; nastavite da mutite na visokoj brzini dok smesa ne postane glatka i gusta, oko 2 minuta.
Umočite 6 polovina piškota u espresso na 5 sekundi, okrenite da se ravnomerno natapaju. U svaku od 2 čaše (po 350 ml) sa ravnim stranama stavite po 3 komada u ravnomernom sloju. Preko stavite 1/4 šolje malina. Na maline stavite oko 1/3 šolje smese sa krem sirom. Ponovite slojeve, završavajući sa smesom od krem sira. Pokrijte i stavite u frižider na najmanje 3 sata, a može i do 2 dana.
Narendajte željenu količinu čokolade preko vrha svakog tiramisua koristeći mikroplan. Dekorišite sa malinama.
Bonus video:
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)