VOĆNI TIRAMISU Idealan dezert za dve osobe, napravite ga nekome koga volite
Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov
Podelite ovaj ukusni desert sa nekim koga volite. To je idealan poklon nakon romantične večere kod kuće, a štedi vam vreme, prostor u frižideru i neželjene ostatke jer ne morate praviti celu količinu. Ovaj recept za tiramisu je savršeno sladak i ima pravu količinu alkohola. Iznenađujući obrt je upotreba krem sira umesto tradicionalnog mascarpone sira.
Krem sir se umuti sa pavlakom za šlag, prah šećerom i burbonom ili rumom, a zatim se složi u dva čaše sa piškotama natopljenim kafom. Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov!
Sastojci
- 115 g krem omekšalog sira
- 1/2 šolje pavlake za šlag
- 1/4 šolje prah šećera
- 1 kašika burbona ili tamnog ruma
- 6 piškota, presečenih na pola
- 1/2 šolje ohlađenog espresa ili druge jake kafe
- 1 šolja svežih malina, plus još za dekoraciju
- 30 g tamne čokolade
Priprema:
Umutite krem sir u srednjoj posudi sa električnim mikserom na visokoj brzini dok ne postane kremast, oko 1 minut. Dodajte pavlaku za šlag, prah šećer i burbon; nastavite da mutite na visokoj brzini dok smesa ne postane glatka i gusta, oko 2 minuta.
Umočite 6 polovina piškota u espresso na 5 sekundi, okrenite da se ravnomerno natapaju. U svaku od 2 čaše (po 350 ml) sa ravnim stranama stavite po 3 komada u ravnomernom sloju. Preko stavite 1/4 šolje malina. Na maline stavite oko 1/3 šolje smese sa krem sirom. Ponovite slojeve, završavajući sa smesom od krem sira. Pokrijte i stavite u frižider na najmanje 3 sata, a može i do 2 dana.
Narendajte željenu količinu čokolade preko vrha svakog tiramisua koristeći mikroplan. Dekorišite sa malinama.
Bonus video:
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
BANANA TIRAMISU Italijanski klasik na drugačiji način, sočan i kremast
Ako volite klasičan tiramisu, ovaj sa bananama ćete obožavati.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
VOĆNI TIRAMISU Idealan dezert za dve osobe, napravite ga nekome koga volite
Ostavite tiramisu da se ohladi nekoliko sati ili ga pripremite do dva dana unapred, i desert je gotov
PEČENI UŠTIPCI OD JABUKA Preskočite prženje i uključite rernu, poslastica će biti još ukusnija
Kisela pavlaka zadržava sočnost, dodajući suptilno bogatstvo ukusa
NAJMEKŠI MEDENJACI Poslastica koju vole sve generacije se lako sprema, raj je za sva čula
Recept za najmekše medenjake
ČOKO-VANILA TORTA Fantastičan spoj nežnosti u kome ćete uživati, savršena poslastica za sve
Raskošna torta će oduševiti vaše goste...
KEKSIĆI OD BADEMA I KOKOSA Uživajte u hladnim danima uz ovu poslasticu, a klinci će biti posebno oduševljeni!
Keksići od badema i kokosa su sve što vam treba u ovim hladnim danima.
Komentari (0)