NEODOLJIVI PARFE OD LIMUNA Brzinski desert u čaši koji se topi u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Savršen za iznenadne goste, a pravi se lako.

parfe od limuna
Shutterstock

Parfe od limuna
Sastojci:
Za krem od sira:

  • 120 g krem sira
  • 30 g šećera u prahu
  • 150 g grčkog jogurta
  • pola kesice želatina
  • 250 ml slatke pavlake

Za krem od limuna:

  • 2 jaja
  • 2 limuna
  • 150 g šećera
  • 80 g putera

Priprema:
Iscedite sok od limuna, dodajte kockice putera, pa zagrevajte na pari. Posebno izmiksajte jaja sa šećerom, pa ih sipajte u sok s puterom, promešajte žicom i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Pomešajte krem sir sa šećerom u prahu. Ulupajte pavlaku pazeći da je ne premutite. Želatin prelijte sa dve kašike ledeno hladne vode i ostavite da nabubri. Zagrevajte ga na tihoj vatri da se rastopi ali ne sme da proključa. U topli želatin umešajte par kašika smese od sira i pavlake, promešajte da se sjedini, pa dodajte u činiju sa preostalom masom i lagano izmešajte. Uzmite šest čaša i na dno svake stavite po par kašika mrvica od keksa. Rasporedite beli krem, pa ostavite da se rashladi. Na kraju stavite žuti sloj limuna i rashladite do služenja.

@moja.trpeza

Krompir užitak – Brzo i jednostavno Sastojci: 500g mladog krompira 100g šargarepe 100g praziluka 200ml grčki tip jogurta 1 jaje Peršun Ulje So Priprema: 1. Skuvati krompir, ocediti i izgnječiti u plehu. 2. Izrendati praziluk i šargarepu, pa ih posuti po krompiru. 3. Izmutiti grčki jogurt, jaje, posoliti i preliti smesom krompir. 4. Peći 20 minuta na 180°C. 5. Seći na kriške, staviti na tanjir i preliti preostalim grčkim jogurtom. Uživajte u brzom i jednostavnom jelu! ♬ original sound - Moja Trpeza

Komentari (0)

Loading