NEODOLJIVI PARFE OD LIMUNA Brzinski desert u čaši koji se topi u ustima
Savršen za iznenadne goste, a pravi se lako.
Parfe od limuna
Sastojci:
Za krem od sira:
- 120 g krem sira
- 30 g šećera u prahu
- 150 g grčkog jogurta
- pola kesice želatina
- 250 ml slatke pavlake
Za krem od limuna:
- 2 jaja
- 2 limuna
- 150 g šećera
- 80 g putera
Priprema:
Iscedite sok od limuna, dodajte kockice putera, pa zagrevajte na pari. Posebno izmiksajte jaja sa šećerom, pa ih sipajte u sok s puterom, promešajte žicom i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Pomešajte krem sir sa šećerom u prahu. Ulupajte pavlaku pazeći da je ne premutite. Želatin prelijte sa dve kašike ledeno hladne vode i ostavite da nabubri. Zagrevajte ga na tihoj vatri da se rastopi ali ne sme da proključa. U topli želatin umešajte par kašika smese od sira i pavlake, promešajte da se sjedini, pa dodajte u činiju sa preostalom masom i lagano izmešajte. Uzmite šest čaša i na dno svake stavite po par kašika mrvica od keksa. Rasporedite beli krem, pa ostavite da se rashladi. Na kraju stavite žuti sloj limuna i rashladite do služenja.
ESTERHAZI TORTA Čuvena torta dobila je ime po austrougarskom grofu, a raskošna i kalorična
Aromatična poslastica nestaće sa stola odmah.
TORTA KRALJICE NATALIJE Poslastica po originalnom receptu, koja se i danas služi Domu Jevrema Grujića
Poslastica nastala 1888.godine, u savršenom čokoladnom spoju sa marmeladom.
NEODOLJIVI PARFE OD LIMUNA Brzinski desert u čaši koji se topi u ustima
Savršen za iznenadne goste, a pravi se lako.
POSNA BANOFI PITA Poslastica sa bananama neodoljivog ukusa
Fenomenalan slatkiš pomeriće granice dobrog ukusa.
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, za prave sladokusce
Fenomenalni desert koji odlično ide sa šoljom čaja.
Komentari (0)