NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Dodajte prilog po želji i uživajte.

hleb sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 300 g brašna
  • dve kašičice praška za pecivo
  • 190 g šećera
  • 125 ml ulja
  • 200 ml bademovog mleka
  • 130 ml soka od pomorandže
  • dve i po kašičice rendane kore pomorandže
  • malo ekstrakta vanile

Još potrebno: 

  • 90 g šećera
  • dve kašike soka od pomorandže

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i šećer.  Zasebno sjedinite ulje, bademovo mleko, sok i koru pomorandže i malo ekstrakta vanile. Pomešajte obe smese. U pleh obložen pek papirom izlijte obe smese. Pecite 50 do 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Šećer pomešajte sa sokom od pomorandže pa prelijte preko slatkog hleba. Bon appetit!

Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)