NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Dodajte prilog po želji i uživajte.

hleb sa pomorandžom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • dve kašičice praška za pecivo
  • 190 g šećera
  • 125 ml ulja
  • 200 ml bademovog mleka
  • 130 ml soka od pomorandže
  • dve i po kašičice rendane kore pomorandže
  • malo ekstrakta vanile

Još potrebno: 

  • 90 g šećera
  • dve kašike soka od pomorandže

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i šećer.  Zasebno sjedinite ulje, bademovo mleko, sok i koru pomorandže i malo ekstrakta vanile. Pomešajte obe smese. U pleh obložen pek papirom izlijte obe smese. Pecite 50 do 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Šećer pomešajte sa sokom od pomorandže pa prelijte preko slatkog hleba. Bon appetit!

@moja.trpeza Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading