NEODOLJIVI HLEB SA POMORANDŽOM Mirisan i drugačiji, za prave sladokusce
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- dve kašičice praška za pecivo
- 190 g šećera
- 125 ml ulja
- 200 ml bademovog mleka
- 130 ml soka od pomorandže
- dve i po kašičice rendane kore pomorandže
- malo ekstrakta vanile
Još potrebno:
- 90 g šećera
- dve kašike soka od pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i šećer. Zasebno sjedinite ulje, bademovo mleko, sok i koru pomorandže i malo ekstrakta vanile. Pomešajte obe smese. U pleh obložen pek papirom izlijte obe smese. Pecite 50 do 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Šećer pomešajte sa sokom od pomorandže pa prelijte preko slatkog hleba. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PRELIVENI SLATKI HLEB Sočan, sladak i mekan kao duša, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
STARINSKI KOMISBROT Jednostavan kolač skupog ukusa po receptu iz bakine kuhinje
Jednostavne pripreme i neodoljivog ukusa, bićete oduševljeni.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)