NEODOLJIVI BANANA HLEB Komadići čokolade mu daju poseban šmek, otopićete se od slatkoće
Aromatični desert savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
Potrebno je:
- 3 zrele banane
- 80 g rastopljenog putera
- 100 g šećera
- 1 jaje, umućeno
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1 kašičica sode bikarbone
- soli, po ukusu
- 190 g brašna
- 90 g čokoladnih komadića
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Banane izgnječite pa dodajte otopljeni puter. Mešajte dok se ne sjedini, pa dodajte šećer, jaje, vanilin ekstrakt, sodu bikarbonu, so i brašno i mešajt. Kad testo postane glatko dodajte komadiće čokolade. Prebacite u pleg obložen pek papirom, pa pospite dodatnim komadićima čokolade. Pecite 50 minuta do sat, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je banana hleb pečen.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI BANANA HLEB Desert koji osvaja svakim zalogajem, a super ide uz kafu
Mekan i ukusan, za prave sladokusce.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)