MAFINI SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljivi desert koji se smaže u trenu, za prave sladokusce
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Potrebno je:
- 2 krupna jajeta
- 150 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 80 g rastopljenog putera
- 100 ml jogurta
- rendana korica od 1/2 limuna
- sok od 1/2 limuna
Za krem:
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašika kisele pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 šolja pasiranog šumskog voća
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite sa šećerima, pa dodajte otopljeni puter, mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Onda dodajte limunov sok i rendanu koricu. Rasporedite papirne korpice u kalup za mafine, pa u njih izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj.dok ne porumene. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku u šlag, pa dodajte šećer u prahu, voće i kiselu vodu. Dobro sve umutite. Zatim, krem prebacite u poslastičarski džak. Preko prohlađenih mafina nanesite gotov krem. Dekorišite kupinama ili po izboru.
Možda vas zanima:
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)