POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 340 g brašna
- 380 ml vode
- 180 g šećera
- 170 ml biljnog ulja
- 40 g kakaa
- 40 g kukuruznog skroba
- 10 g sode bikarbone
- 5 g limunske kiseline
- vanilin šećer po ukusu
- 200 g crne čokolade
- 100 ml kokosovog mleka
- 10 g kakao putera
- 200 g džema od kajsije
Priprema:
Rernu zagrejte na 130 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, skorb, kakao, vanilin šećer i sodu bikarbonu. Zasebno pomešajte šećer, ulje i vodu. Sjedinite suve sa mokrim sastojcima, pa sve izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 130 stepeni.Pojačajte na 150 stepeni, i pecite još oko sat vremena. Ostavite biskvit da odleži preko noći. Prerežite ga na pola, pa premažite džemom od kajsije. Ostavite 10 minuta u frižideru. U zagrejano kokosovo mleko dodajte sitno seckanu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Dodajte otopljeni kakao puter, pa opet promešajte. Prvim slojem pokrijte tortu, pa ostavite 10 minuta u frižideru. Onda stavite drugi sloj. Ukrasite ivice torte osušenim mrvicama biskvita.
Možda vas zanima:
BRZA POSNA TORTA Ne treba da palite rernu, a savršena za sve svečanosti
Kremasta i osvežavajuća, pravićete stalno.
ČOKOLADNA TORTA SA POMORANDŽOM Posna, neodoljiva i kremasta-polizaćete i tanjir koliko je ukusna!
Savršena za sve svečane prilike.
BRZA POSNA TORTA SA JAGODAMA Nema paljenja rerne, može i dete da je napravi
Savršena za sve svečane prilike.
POSNA NUGAT TORTA Fenomenalna poslastica očaravajućeg ukusa nestaće sa stola čim se postavi
Sočna i kremasta, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)