POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Savršena i slatka, uzećete parče više.

posna saher torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 340 g brašna
  • 380 ml vode
  • 180 g šećera
  • 170 ml biljnog ulja
  • 40 g kakaa
  • 40 g kukuruznog skroba
  • 10 g sode bikarbone
  • 5 g limunske kiseline
  • vanilin šećer po ukusu
  • 200 g crne čokolade
  • 100 ml kokosovog mleka
  • 10 g kakao putera
  • 200 g džema od kajsije

Priprema:

Rernu zagrejte na 130 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, skorb, kakao, vanilin šećer i sodu bikarbonu. Zasebno pomešajte šećer, ulje i vodu. Sjedinite suve sa mokrim sastojcima, pa sve izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 130 stepeni.Pojačajte na 150 stepeni, i pecite još oko sat vremena. Ostavite biskvit da odleži preko noći. Prerežite ga na pola, pa premažite džemom od kajsije. Ostavite 10 minuta u frižideru. U zagrejano kokosovo mleko dodajte sitno seckanu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Dodajte otopljeni kakao puter, pa opet promešajte. Prvim slojem pokrijte tortu, pa ostavite 10 minuta u frižideru. Onda stavite drugi sloj. Ukrasite ivice torte osušenim mrvicama biskvita. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading