ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM Starinska poslastica na moderan način, mekana kao duša
Super ide uz šolju kafe.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 jaje
- 1 kocka kvasca
- 3 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 5 kašika ulja
- 1 kg brašna
- 1 rendana kora limuna
Za fil :
- 4 kašika ulja
- 4 kašika vode
- 200 g čokolade
Za posipanje .
- vanilin šećer
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Razmutite kvasac sa mlakom mleko, vodom, šećerom i nekoliko kašika brašna. Ostavite da se aktivira. Zasebno pomešajte jaje,so,ulje,pa sipajte nadošli kvasac,rendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokrijte i ostavite na toplom da naraste. Čokoladu otopite sa uljem na pari.Podelite nadošlo testo na dve lopte. Oklagijom ih razvaljajte na krug 2-3 mm, pa premažite sa polovinom otopljene čokolade. Urolajte u štrudlu, pa prebacite u pleh obložen pek papirom.Ponovite postupak sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa ih premažite sa hladnom vodom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite štrudlu šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
OČARAVAJUĆA ŠTRUDLA ZA PRAVE ČOKOLJUPCE Još slađa i ukusnija, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM MILUJE NEPCA Sočan fil i mekane kore, ukusa da ti pamet stane
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)