ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM Starinska poslastica na moderan način, mekana kao duša

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Super ide uz šolju kafe.

štrudla sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 1 jaje
  • 1 kocka kvasca
  • 3 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 5 kašika ulja
  • 1 kg brašna
  • 1 rendana kora limuna 

Za fil :

  • 4 kašika ulja
  • 4 kašika vode
  • 200 g čokolade

Za posipanje .

  • vanilin šećer 
  • šećer u prahu 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Razmutite kvasac sa mlakom mleko, vodom, šećerom i nekoliko kašika brašna. Ostavite da se aktivira. Zasebno pomešajte jaje,so,ulje,pa sipajte nadošli kvasac,rendanu koru limuna,polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.Pokrijte  i ostavite na toplom da naraste. Čokoladu otopite sa uljem na pari.Podelite nadošlo testo na dve lopte. Oklagijom ih razvaljajte na krug  2-3 mm, pa premažite sa polovinom otopljene čokolade. Urolajte u štrudlu, pa prebacite u pleh obložen pek papirom.Ponovite postupak sa drugom korom.Ostavite štrudle 10 minuda da miruju pa ih premažite sa hladnom vodom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite štrudlu šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading