RAFAELO ROLAT SE TOPI U USTIMA Lagani desert osvojiće vas od prvog zalogaja
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 60 ml ulja
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 2 kesice šlaga
- 100 ml mleka
- 180 g kisele pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
- 85 g kokosa
- 1 ravna kašičica želatina + 1,5 kašika hladne vode
- oko 200 g jagoda
Još:
- šećer u prahu za posipanje
- jagode za dekoraciju
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca. Belancima dodajte prstohvat soli i šećer. Dodajte jedno po jedno žumance, uz stalno mućenje, zatim brašno, aromu vanile i ulje. Pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kada ste izvadili biskvit iz rerne, još topao zavijte u roladu zajedno sa pek-papirom i ostavite ga tako da se ohladi. Za to vreme operite jagode i naseckajte na sitne kockice. Za krem, izmutite mikserom šlag sa mlekom, ubacite kiselu pavlaku. Dodajte šećer u prahu i kokos. Napravite želatin i sipajte u krem. Odmotajte biskvit, pa zajedno s papirom prebacite na pleh ili tacnu. Namažite kremu preko biskvita, ali ne do kraja.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)