RAFAELO ROLAT SE TOPI U USTIMA Lagani desert osvojiće vas od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

rafaelo rolat
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 60 ml ulja
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za krem:

  • 2 kesice šlaga
  • 100 ml mleka
  • 180 g kisele pavlake
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 85 g kokosa
  • 1 ravna kašičica želatina + 1,5 kašika hladne vode
  • oko 200 g jagoda

Još:

  • šećer u prahu za posipanje
  • jagode za dekoraciju

Priprema:

Odvojte belanca od žumanaca. Belancima dodajte prstohvat soli i šećer. Dodajte jedno po jedno žumance, uz stalno mućenje, zatim brašno, aromu vanile i ulje. Pecite na 180 stepeni 25 minuta. Kada ste izvadili biskvit iz rerne, još topao zavijte u roladu zajedno sa pek-papirom i ostavite ga tako da se ohladi. Za to vreme operite jagode i naseckajte na sitne kockice.  Za krem, izmutite mikserom šlag sa mlekom, ubacite kiselu pavlaku. Dodajte šećer u prahu i kokos. Napravite želatin i sipajte u krem. Odmotajte biskvit, pa zajedno s papirom prebacite na pleh ili tacnu. Namažite kremu preko biskvita, ali ne do kraja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading