ČIZKEJK SA MALINAMA Fenomenalan prolećni desert za prave sladokusce
Sočan kolač za sve prilike.
Potrebno je:
Kora
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g margarina
- 50-100 ml mleka
Fil:
- 500 g krem sira
- 300 ml slatke pavlake
- 100 ml mleka
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica želatina
Voćni fil:
- 500 g malina
- 200 ml vode
- 3 vanilin šećera
- 3 kašike šećera
- 1 kesica želatina
Priprema:
Pomešajte sastojke za podlogu pa smesu utisnite na dno kalupa. Ostavite u frižideru i pravite za to vreme fil. Pomešajte krem sir sa šećerom u prahu, izmešajte. Umućenu slatku pavlaku postepeno dodajte siru i mešajte. Želatin napravite po upustvu s kesice, pa otopite u 100 ml mleka pa dodajte smesi. Promešajte. Stavite preko podloge od keksa, poravnajte i ostavite u frižideru. Zatim pomešajte voće, vodu, vanilin šećer i šećer i kuvajte dok ne provri. Kada proključa neka se kuva još 5 minuta. Sklonite s vatre i dodajte želatin. Kada se ohladi, nanesite preko fila od sira. Ostavite u frižideru da se voćni deo želira.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
ČIZKEJK SA BOROVNICAMA Osvaja od prvog zalogaja, a gotov za tili čas
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
KEZEKUHEN Nemački pečeni čizkejk, savršeno sočan i kremast, a uspeva svima
Nemački tradicionalni kolač od sira kezekuhen najsličniji je čizkejku koji se peče. U originalu se sprema s kvarkom, ali slobodno možete da ga zamenite svežim sirom. Kremast, lagan i sočan, nema nikog ko će ostati na samo jednom parčetu. Najbolje ga služite uz šlag i sveže voće.
ČIZKEJK Donosimo vam originalan američki recept, biće kremast i sočan
Uspeva svima, a osvaja ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)