ČOKOLADNI SUFLE KOJI OSVAJA Desert koji oduzima dah, a zadovoljava sva čula
Čokoladni sufle je jedan od najpoznatijih i najvoljenijih recepata

Sastojci:
- 100 g crne čokolade (najbolje 70% kakao)
- 100 g putera (plus malo za podmazivanje kalupa)
- 2 jaja
- 2 žumanca (odvojeno od belanaca)
- 50 g šećera
- 30 g brašna (oko 2 kašike)
- Prstohvat soli
- Kakao ili brašno za posipanje kalupa
Priprema:
Priprema kalupa:
Zagrej rernu na 200°C.
Namasti male keramičke posudice (ramekine) puterom i pospi ih kakaom ili brašnom da se sufle ne zalepi.
Topljenje čokolade:
Otopi čokoladu i puter na pari ili u mikrotalasnoj. Pusti da se malo prohladi.
Umuti jaja:
Umuti cela jaja, žumanca i šećer mikserom dok smesa ne postane svetla i penasta (oko 5 minuta).
Spoji smese:
Polako dodaj prohlađenu čokoladu u umućenu smesu i promešaj.
Dodaj brašno i prstohvat soli i lagano umešaj.
Sipanje u kalupe:
Raspodeli smesu u kalupe do oko 3/4 visine.
Pečenje:
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 10–12 minuta – ivice treba da budu pečene, a sredina mekana i tečna.
Serviranje:
Sufle odmah poslužiti! Po želji pospite prah šećerom ili poslužite uz kuglu sladoleda od vanile.
Bonus video:

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

POSNI ROLAT SA ORASIMA PO RECEPTU SA KANALA BAKINA KUHINJA Nema paljenja rerne, a topi se u ustima
Mekan i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.

DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama
Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.
Komentari (0)