CRVENI SOMOT SA MALINAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, u poslastici koja miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica savršena je za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Kore:
- 320 g brašna
- 300 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 kašike kakaoa
- 360 ml biljnog ulja
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- 2 kašike crvene prehrambene boje
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica belog sirćeta
- 1 kašičica sode bikarbone
Fil od sira:
- 450 g krem sira, omekšanog
- 115 g putera, omekšanog
- 250 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Fil od malina:
- 2 šolje svežih malina
- 50 g šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 60 ml vode
Priprema:
Kore:Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namastite i obložite papirom za pečenje dva okrugla pleha za torte od 23 cm. U velikoj posudi prosejte zajedno brašno, šećer, prašak za pecivo, so i kakao prah.
U drugoj posudi umutite ulje, mleko, jaja, crvenu prehrambenu boju, vanilu i sirće. Postepeno dodajte suve sastojke mokrim sastojcima, mešajući dok se sve ne sjedini. U manjoj posudi pomešajte sodu bikarbonu sa sirćetom (biće pene) i odmah dodajte smesi za tortu, pažljivo mešajući. Podelite smesu ravnomerno između dva pripremljena pleha. Pecite 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Ostavite da se kore hlade u plehu 10 minuta, a zatim ih izvadite iz pleha i potpuno ohladite na rešetki i presecite na pola.
U velikoj posudi umutite krem sir i puter dok smesa ne postane glatka. Postepeno dodajte šećer u prahu i nastavite da mutite dok smesa ne postane glatka i kremasta. Umutite ekstrakt vanile. U maloj šerpi pomešajte maline, šećer, kukuruzni skrob i vodu. Kuvajte oko 5-7 minuta. Nafilujte svaku koru, a tortu ukrasite malinama.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SLADOLED TORTA OD 3 SASTOJKA I ledi i sladi u isto vreme, a gotova za 5 minuta
Kremasta i osvežavajuća, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)