ČOKOLADNI BANANA HLEB SUPER IDE UZ KAFU Uspeva svima, a nemoguće mu je odoleti
Mekan i sočan, za prave sladokusce.

Potrebno je:
- 1 šolja integralnog brašna
- pola šolje kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice morske soli
- 1,5 šolja izgnječenih banana (5 manjih banana)
- 1/4 šolje kokosovog ulja
- 1/4 šolje kikiriki putera
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1 veće jaje
- 1 šolja iseckane crne čokolade
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i morsku so. U zasebnoj, velikoj posudi banane izgnječite viljuškom. Onda im dodajte otopljen puter i sjedinite. Sipajte braon šećer i jaja i dobro izmešajte smesu. Prvu, suvu smesu sipajte polako u činiju sa tečnom, pa mešajte dok se sve ne sjedini. Polomite na delove 3/4 čokolade pa dodajte smesi. Sipajte smesu u pleh obložen pek-papirom, pa preko nje stavite preostalu čokoladu. Pecite 50-65 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Proveravajte pri kraju pečenja čačkalicom da li je pečen dovoljno. Pečen čokoladni banana hleb izvadite iz rerne, pa ostavite 15 minuta da se prohladi. Služite uz prilog po izboru. Prijatno!
Možda vas zanima:

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.

BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.

BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)