SLATKE PRŽENICE Savršene za doručak uz šoljicu kafe, zamirisaće cela kuća
Mekane i sočne, prste da poližete.

Potrebno je:
- 4 kriške tost hleba
- marmelada
- 150 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- prezle od keksa po potrebi
- šećer u prahu po želji
- ulje po potrebi
Kako pripremiti
Dve kriške tost hleba obilno namažite marmeladom, ali ih nemojte mazati do ivica. Svaku krišku pokrijte nenamazanom kriškom i dobro pritisnite. Mleko zasladite i umutite ga s jajetom. Spojene kriške potopite u smesu, a potom u prezle od keksa i pržite na zagrejanom ulju s obe strane. Ocedite prženice na papirnom ubrusu i, dok su još tople, pospite ih šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICA Treba vam samo 3 sastojaka, a bolji skoro niste jeli
Najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.
Komentari (0)