SLATKE PRŽENICE Savršene za doručak uz šoljicu kafe, zamirisaće cela kuća
Mekane i sočne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 4 kriške tost hleba
- marmelada
- 150 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 1 jaje
- prezle od keksa po potrebi
- šećer u prahu po želji
- ulje po potrebi
Kako pripremiti
Dve kriške tost hleba obilno namažite marmeladom, ali ih nemojte mazati do ivica. Svaku krišku pokrijte nenamazanom kriškom i dobro pritisnite. Mleko zasladite i umutite ga s jajetom. Spojene kriške potopite u smesu, a potom u prezle od keksa i pržite na zagrejanom ulju s obe strane. Ocedite prženice na papirnom ubrusu i, dok su još tople, pospite ih šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)