BELI MINJONI Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, prosto se tope u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Prave se lako, a osvajaju ukusom.

posni beli minjoni
Shutterstock

Potrebno je:

  • 350 g šećera
  • 1 dl vode
  • 120 g margarina
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g šećera u prahu
  • malo vode

Priprema:

Ušpinujte šećer s vodom, pa u vruće dodajte margarin. Kad se margarin istopi, dodajte keks i orahe, izmešajte pa umesite rukom i prebacite na tacnu obloženu pek-papirom. Razvucite na oko 1-1,5 cm debljine i ostavite u frižider da se stegne. Prelijte fondanom koji ste napravili od šećera u prahu i vrlo malo vode. Fondan treba da bude gust. Ostavite da se dobro stegne, ukrasite po želji i secite na kockice.Bela glazuraBez kuvanja: penasto umutiti 1 belance sa 200 grama šećera u prahu i dodati 1 kašiku soka od limuna. Mutiti sve dok masa ne postane ujednačena, a zatim preliti tortu.Kuvana glazura: kuvati uz neprekidno mešanje sok od 1 limuna i 200 grama šećera u prahu. Kada se šećer otopi, a sirup malo zgusne, umešati 80 grama putera. Kada se puter otopi, nastaviti sa mešanjem da bi se masa ohladila i pobelela. Preliti preko torte i izravnati nožem. Ova glazura može se obojiti raznim sokovima od voća.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading