BELA TORTA Prepuna keksa i čokolade, polizaćete i tanjir koliko je ukusna

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Savršena za sve svečane prilike.

bela torta sa malinama
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 300 g keksa s punjenjem od želea i prelivom od čokolade
  • 300 g tvrdog keksa s maslacem

Za glazuru:

  • 100 g bele čokolade
  • 50 g maslaca
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike šećera

Priprema:

U kalup za torte složite jedan red tvrdog keksa s maslacem tako da prekrijete dno. Preko keksa prelijte vrući puding od vanile koji ste skuvali kako biste omekšali podlogu od keksa. Ako želite da torta bude kremastija, možete da stavite duplu meru pudinga. Zatim preko pudinga složite red jafa keksa – čokoladni deo neka bude okrenut prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga. Za to vreme, na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu u koju ćete dodati maslac. Toplu smesu prelijte preko torte i stavite u frižider da se ohladi.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading