MIRINA POSNA KEKS TORTA Polovina već nestane dok pristavite kafu
Kremasta i jednostavna, nema ko je ne voli.
Potrebno je:
- 500 g posnog keksa (jedna kutija)
- 1 litar sojinog mleka
- 2 kesice pudinga po želji
- 125 g margarina
- 2 kašike šećera po želji
- 100 g crne čokolade čokolade
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
Kesice pudinga razmutite u malo toplog sojinog mleka koji ste odvojili, a ostatak mleka zakuvajte sa šećerom. Dodajte razmućeni puding i mešajte dok se ne skuva. Potom, umešajte margarin i promešajte do jedinstvene smese. Možete dodati i oko 100 grama otopljene crne čokolade.Keks slažite u pleh ili kalup, pa dodajte toplu smesu. Zatim slažite drugi red keksa, pa smesu, pa tako dok ne utrošite. Keks treba da ostane na vrhu.Glazuru napravite tako što ćete čokoladu otopiti s malo ulja. Promešajte i mlakom glazurom zalijte kolač, pa ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
POSNA KEKS TORTA SA ŽELE BONBONAMA Miris i ukus detinjstva u svakom zalogaju
Jednostavna, brza i preukusna, a nema ko je ne voli.
POSNA KEKS TORTA Brza, jeftina i izdašna, nema joj ravne!
Kremasta i savršena, najbolje stavite odmah duplu meru.
NAJBRŽA POSNA KEKS TORTA Miriše na detinjstvo i pravi se maltene sama, savršenstvo u svakom zalogaju
Brza i jednostavna, a preukusna.
POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)