TRILEĆE Priprema je i više nego jednostavna, a obožavaju ga milioni

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

trileće
Shutterstock

Potrebno je:

Za patišpanj:

  • 6 jaja
  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo

Za preliv:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 ml kondenzovanog mleka
  • 800 ml mleka

Za karamel premaz:

  • 250 g šećera
  • 250 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Na kraju umešajte polako brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se patišpanj prohladi, izvadite iz tepsije i viljuškom izbockajte. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa položite patišpanj naopačke. Ostavite da stoji 10 minuta. Izmešajte mleko i kondenzovano mleko pa prelijte patišpanj. Pustite da odstoji i upije mleko, pa premažite karamel kremom. Karamel premaz: stavite šećer u šerpu i mešajte na ringli da se delimično istopi. Dodajte pavlaku za kuvanje neprestano mešajući. Smanjite jačinu ringle i sačekajte da se šećer potpuno istopi. Prelijte kolač.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading