ČOKOLADNE KOCKE SAVRŠENE ZA IZNENADNE GOSTE A treba vam samo 3 sastojka i 3 minuta vremena
Prave se očas posla, a tope se u ustima.
Potrebno je:
- 400 g zaslađenog kondenzovanog mleka
- 350 g tamne čokolade
- kašišica ekstrakta vanile
Priprema
Pleh obložite pek papirom. Zagrejte čokoladu sa mlekom na tihoj vatri, uz neprestano mešanje, sve dok se ne otopi. Onda u to dodajte vanilin ekstrakt i smesu sipajte u pleh obložen pek papirom. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frižideru da se stegne. Zatim secite kolač na kocke željene veličine.
Možda vas zanima:
KOKOS ŠTANGLICE MILUJU NEPCA Gotove za 10 minuta, a ne dočekaju da se izvade iz kalupa
Prave se brzo i lako, a po ukusu im nema ravnih.
ČOKOLADNI KOLAČ OD SAMO 2 SASTOJKA Nema pečenja, samo se dobro ohladi
Kremast i jednostavan, a preukusan.
ČOKOLADNA BOMBA Kolač gotov za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Jak i kaloričan, uzećete parče više.
BRZI MUS KOLAČ Potreban vam je samo blender, a nećete moći da prestanete da jedete
Kremast i drugačiji, bićete oduševljeni.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)