AMERIČKA PITA SA BUNDEVOM SE POJEDE U SLAST Jesenja poslastica koja se ne odbija
Zbog nje i komšije dolaze nepozvane.
Potrebno je:
- 250 g lisnatog ili prhkog testa
- 400 g pire bundeve
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašičica cimeta
- prstohvat muskatnog oraščića i soli
Priprema:
Razvucite testo i obložite njime kalup za pitu. U velikoj posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte pire od bundeve, pavlaku, cimet, muskat i so. Sipajte fil u kalup preko testa i pecite 40-45 minuta na 180°C. Ostavite pitu da se ohladi pre sečenja.
Možda vas zanima:
BUNDEVARA KOJU JE TITO OBOŽAVAO Zamiriše cela kuća dok se peče
Mirisna i mekana kao duša, nema ko će joj odoleti.
STARINSKA BUNDEVARA BUDI NOSTALGIJU Ovako su je pravile sve domaćice u Jugoslaviji
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
BAKA MILENINA ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
STARINSKA BUNDEVARA Miris cimeta i jeseni koji mame na dodatno parče
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)