ŠTRUDLU SA SIROM OBOŽAVAO JE POKOJNI MARŠAL Mirisna i mekana kao duša, nema joj ravne
Recept je objavljen u knjizi Titov kuvar, autorke Ane Drulović
Potrebno je:
Za testo:
- 1 kg mekog brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašičica ulja
- 5,5 dl vode
Za nadev od sira:
- 1,2 kg domaćeg mladog sira
- 3 jajeta
- 50 g suvog grožđa
- 1 kesica vanilin šećera
- strugana kora limuna
- 300 g kristal šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi od brašna, jaja, soli, ulja i vode zamesite glatko testo. Onda ga podelite na dve veće lopte pa ih premažite uljem. Ostavite pola sata da testo odmori. U zasebnoj posudi pomešajte mladi sir, jaja, suvo grožđe, vanilin šećer, rendanu limunovu koru i kristal šećer. Zatim otopite puter. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo po sredini pa ga razvaljajte po dužini. Zatim ga pažljivo razvucite preko ivice pa nožem odstranite debele krajeve. Onda ostavite da se testo prosuši pa ga poprskajte puterom.Nanesite pola nadeva uz ivicu testa, pa uz pomoć stolnjaka savijte štrudlu. Isecite komade dužine pleha pa ponovite sa drugom loptom i ostatkom nadeva. Zatim poređajte u pleh obložen pek papirom pa ih premažite puterom. Pecite štrudle 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju štrudle pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)