BAKINA ŠTRUDLA SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Mekana i sočna, polizaćete i tanjir
Savršeno ide uz šoljicu čaja ili kafe.
Potrebno je:
- pola kocke svežeg kvasca
- 100 g šećera
- 250 ml toplog mleka
- 500 g brašna
- 1 kašika svinjske masti
- 2 jaja
Nadev:
- džem (po izboru)
Za premaz:
- 1 žumance i nekoliko kapi ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u 250 ml mlakog mleka, pa dodajte kašiku šećera i pustite 20 minuta da nadođe. U brašno dodajte nadošli kvasac, jaja, rastopljenu mast, šećer i so. Zamesite glatko testo, ali da ne bude previše tvrdo. Pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo, pa ga podelite na 4 loptice. Zatim ih pokrijte krpom i ostavite da nadođu još pola sata. Oklagijom rastanjite lopticu, pa je obilno premažite džemom, urolajte i poređajte u pleh obložen pek-papirom. Pokrijte krpom i ostavite 15 minuta na toplom. Potom štrudlu premažite žumancetom pomešanim sa nekoliko kapi ulja. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Poprskajte vodom, pokrijte i ostavite da se dobro ohladi. Onda isecite komade i pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
DUBAI ŠTRUDLA ODUŠEVILA DOMAĆICE Polovina nestane dok je još u plehu
Savršen spoj tankih kora i sočnog nadeva sa pistaćima.
BAKINA ŠTRUDLA SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Jednostavna, a ukusa da ti pamet stane
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
ŠTRUDLA SA DŽEMOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Baš onakva kakvu je pravila baka, sočna i mekana kao duša
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Ista kao ona bakina, sočna i mekana kao duša
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)