MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Savršeno ide uz šoljicu kafe.

mača kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 3/4 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 1/2 šolje otopljenog putera
  • 3/4 šolje brašna
  • 1/2 kašike zelenog mača čaja u prahu
  • 2 šolje mleka
  • prah šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom sve dok ne dobijete svetlu smesu. Onda dodajte puter i vanilin ekstrakt pa sve dobro umutite. Zasebno pomešajte mača čaj i brašno pa dodajte smesi sa žumancima. Dobro mešajte sve dok se smesa ne sjedini. Zatim polako dodajte mleko i mešajte dok se ne sjedini. Onda u smesu dodajte trećinu umućenih belanaca. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Gotov kolač ostavite 10 minuta da se prohladi. Na kraju ga pospite prah šećerom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading