ČOKOLADNA FANTAZIJA Mafini po neobičnom receptu spremaćete svaki dan
Neodoljivi su!
Čokoladni mafini
Sastojci:
400 g pšeničnog brašna
2 jajeta
200 g belog šećera
250 ml mleka
200 ml ulja
3 kašike grčkog jogurta
2 kesice vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
250 g mlečne čokolade
3 kašike kakao praha
Priprema:
U jednoj činiji prosejte brašno, pa dodajte šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i sodu bikarbonu. U drugoj činiji ulupajte jaja, pa dodajte mleko i ulje. Kad se sjedini dodajte grčki jogurt, pa ubacite u činiju s brašnom. Mlečnu čokoladu nožem iseckajte na kockice ili što sitnije komade, pa dodajte zajedno sa kakaom. Kalup za mafine podmažite puterom, pa ih kašikom napunite do trećine. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO IDU UZ ČAJ ILI KAFU Brzi i ukusni keksići sa čokoladom
Lako se prave, i deca će ih zavoleti.
SLATKI MALI ZALOGAJI Nećete znati jel lepši ukus ili miris koji se širi kuhinjom kada ih budete spremali
Neodoljivi mafini sa pomorandžom.
ZA SVE LJUBITELJE ČOKOLADE Prekrasan desert koji se topi u ustima!
Sufle mafin je uvek dobar izbor.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)