PRAVA KREMPITA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ REČI Otkrivamo original fil po receptu iz poslastičarnice!
Najbolji recept za savršenu kremastu poslasticu.
Sastojci:
1 lisnato testo
6 jaja
1 vanilin šećer
10 kašika šećera
6 kašika brašna
1 litar mleka
2 kašike gustina
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kore: Lisnato testo odmrznuti, razvući oklagijom i peći na prevrnutom plehu koji je namazan uljem u rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju. Pre pečenja testo izbosti viljuškom. Isto uraditi i sa drugim lisnatim testom. Ostaviti da se ohladi.
Fil: Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati brašno i sjediniti da nema grudvica. Mleko staviti da provri pa dodati smesu od jaja i mešati na tihoj vatri 15 minuta dok smesa ne postane gusta. Kada se malo ohladi dodati umućenu slatku pavlaku i izmešati kašikom. Na ispečenu koru staviti fil i prekriti drugom korom. Posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)