PRAVA KREMPITA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ REČI Otkrivamo original fil po receptu iz poslastičarnice!
Najbolji recept za savršenu kremastu poslasticu.
Sastojci:
1 lisnato testo
6 jaja
1 vanilin šećer
10 kašika šećera
6 kašika brašna
1 litar mleka
2 kašike gustina
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kore: Lisnato testo odmrznuti, razvući oklagijom i peći na prevrnutom plehu koji je namazan uljem u rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju. Pre pečenja testo izbosti viljuškom. Isto uraditi i sa drugim lisnatim testom. Ostaviti da se ohladi.
Fil: Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati brašno i sjediniti da nema grudvica. Mleko staviti da provri pa dodati smesu od jaja i mešati na tihoj vatri 15 minuta dok smesa ne postane gusta. Kada se malo ohladi dodati umućenu slatku pavlaku i izmešati kašikom. Na ispečenu koru staviti fil i prekriti drugom korom. Posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)