PRAVA KREMPITA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ REČI Otkrivamo original fil po receptu iz poslastičarnice!

Trpeza/ V.V.

14:05

Slatki kutak 0

Najbolji recept za savršenu kremastu poslasticu.

PRAVA KREMPITA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ REČI Otkrivamo original fil po receptu iz poslastičarnice!
Shutterstock

Sastojci:

1 lisnato testo

6 jaja

1 vanilin šećer

10 kašika šećera

6 kašika brašna

1 litar mleka

2 kašike gustina

200 ml slatke pavlake

Priprema:

Kore: Lisnato testo odmrznuti, razvući oklagijom i peći na prevrnutom plehu koji je namazan uljem u rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju. Pre pečenja testo izbosti viljuškom. Isto uraditi i sa drugim lisnatim testom. Ostaviti da se ohladi.

Fil: Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati brašno i sjediniti da nema grudvica. Mleko staviti da provri pa dodati smesu od jaja i mešati na tihoj vatri 15 minuta dok smesa ne postane gusta. Kada se malo ohladi dodati umućenu slatku pavlaku i izmešati kašikom. Na ispečenu koru staviti fil i prekriti drugom korom. Posuti šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading