PRAVA KREMPITA KOJA ĆE VAS OSTAVITI BEZ REČI Otkrivamo original fil po receptu iz poslastičarnice!
Najbolji recept za savršenu kremastu poslasticu.
Sastojci:
1 lisnato testo
6 jaja
1 vanilin šećer
10 kašika šećera
6 kašika brašna
1 litar mleka
2 kašike gustina
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kore: Lisnato testo odmrznuti, razvući oklagijom i peći na prevrnutom plehu koji je namazan uljem u rerni na 200 stepeni dok ne dobije smeđu boju. Pre pečenja testo izbosti viljuškom. Isto uraditi i sa drugim lisnatim testom. Ostaviti da se ohladi.
Fil: Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati brašno i sjediniti da nema grudvica. Mleko staviti da provri pa dodati smesu od jaja i mešati na tihoj vatri 15 minuta dok smesa ne postane gusta. Kada se malo ohladi dodati umućenu slatku pavlaku i izmešati kašikom. Na ispečenu koru staviti fil i prekriti drugom korom. Posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)