PREDIVAN KOLAČ KOJI JE BRZO NA STOLU Ekleri su odlični za uz kafu ili čaj
Ne možete im odoleti.
Ekleri sa kafom
Sastojci:
1 kašika instant kafe
75g brašna
110 g putera
2 jajeta
150 ml vode
300 ml slatke pavlake
90 g šećera u prahu
1 kašika cimeta
2 kašike vode
Priprema:
U šerpu sipajte 150 ml vode i 60 g putera, uključite ringlu na srednju temperaturu. Kada se puter rastopi, dodajte brašno i mešajte sve dok testo ne počne da se odvaja od šerpe. Testo mutite mikserom i dodajte 2 jajeta. Testom punite špric i na nauljenom plehu napravite eklere.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Kremasto i ukusno.
POPULARNI KLASIK KOJI TOPI SVA ČULA Desert sa čokoladom je sve što ćete jesti danas
Neprikosnovena je poslastica.
LJUBITELJIMA KAFE ĆE SE NA PRVU LOPTU DOPASTI Možete praviti ovaj desert kad god poželite
Kremasta i sočna poslastica.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)