TORTA KOJA IMA ROMANTIČNU PRIČU Rigojanči je slatkiš koji obara s nogu
Dobila je ime po mađarskom violinisti Rigo Jančiju.

Rigojanči
Možda vas zanima:

TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.


TRAŽIĆE SE PARČE VIŠE Pijana torta oduševiće svakog gosta
Prste da poližeš!

UŽIVANCIJA NA NIVOU Čokoladna rapsodija ukusa u ustima
Divne je strukture.
Sastojci:
Za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašika brašna
2 kašika kakaoa
pola kesice praška za pecivo
Za krem:
1 kašika želatina
5 dl slatke pavlake
3-4 kašike kakaoa
150 g šećera u prahu
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g margarina
Priprema:
Kora: Umutite žumance sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Belance umutite u čvrst sneg, pa dodajte u masu i promešajte. Tepsiju premažite uljem i pospite brašnom, pa sipajte smesu. Pecite na 180 stepeni 15 do 20 minuta. Gotovu koru presecite. Jednu koru premažite pekmezom od kajsije, a
drugu koru isecite na kockice 5 puta 5 i premažite glazurom. Glazura: Želatin prelijte sa malo vode i ostavite da odstoji. Nakon toga, dodajte još 0,5 dl vode i stavite na ringlu da se otopi, ali nikako ne sme da provri. Kada se otopi, sklonite s vatre i dodajte malo slatke pavlake i 3-4 kašike kaka, pa promešajte. Ostalu slatku
pavlaku umutite u čvrst sneg i dodajte šećer u prahu, a na kraju želatin. Na koru premazanu pekmezom stavite slatku pavlaku i na kraju poređajte kockice premazane glazurom. Tortu ukrasite istopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)