TORTA KOJA IMA ROMANTIČNU PRIČU Rigojanči je slatkiš koji obara s nogu
Dobila je ime po mađarskom violinisti Rigo Jančiju.
Rigojanči
Sastojci:
Za kore:
6 jaja
6 kašika šećera
4 kašika brašna
2 kašika kakaoa
pola kesice praška za pecivo
Za krem:
1 kašika želatina
5 dl slatke pavlake
3-4 kašike kakaoa
150 g šećera u prahu
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g margarina
Priprema:
Kora: Umutite žumance sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Belance umutite u čvrst sneg, pa dodajte u masu i promešajte. Tepsiju premažite uljem i pospite brašnom, pa sipajte smesu. Pecite na 180 stepeni 15 do 20 minuta. Gotovu koru presecite. Jednu koru premažite pekmezom od kajsije, a
drugu koru isecite na kockice 5 puta 5 i premažite glazurom. Glazura: Želatin prelijte sa malo vode i ostavite da odstoji. Nakon toga, dodajte još 0,5 dl vode i stavite na ringlu da se otopi, ali nikako ne sme da provri. Kada se otopi, sklonite s vatre i dodajte malo slatke pavlake i 3-4 kašike kaka, pa promešajte. Ostalu slatku
pavlaku umutite u čvrst sneg i dodajte šećer u prahu, a na kraju želatin. Na koru premazanu pekmezom stavite slatku pavlaku i na kraju poređajte kockice premazane glazurom. Tortu ukrasite istopljenom čokoladom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
ČOKOLADNA TORTA ZBOG KOJE I KOMŠIJE DOLAZE NEPOZVANE Neprevaziđeni klasik
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TRAŽIĆE SE PARČE VIŠE Pijana torta oduševiće svakog gosta
Prste da poližeš!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)