Brza i prefina kremasta torta od keksa i jagoda tako lagana a tako ukusna

alo.rs

09:30

Slatki kutak 0

Ovaj slatkiš je idealan za one koji vole kremaste deserte.

Brza i prefina kremasta torta od keksa i jagoda tako lagana a tako ukusna
Shutterstock

 

Krem-torta od keksa i jagoda

Sastojci:

Za podlogu:

250 g  keksa

120 g putera

1/2 kašičice cimeta

1 kašika šećera u prahu

Za file:

400 ml slatke pavlake

 400 g krem sira

500 g svežih jagoda

5 kašika šećera u prahu

Priprema:

Rastopite puter i ostavite da se malo ohladi. Keks sameljite u blenderu i pomešajte sa otopljenim puterom, cimetom i šećerom u prahu. Okrugli kalup za pečenje obložite pek-papirom i na dno kalupa rasporedite kekse. Podlogu od keksa ostavite u frižideru dok pripremate fil. Očistite i operite jagode. Nekoliko jagoda iseckajte na krupno, a ostale sameljite u blenderu. Slatku pavlaku sa šećerom u prahu izmiksajte u čvrst šlag, pa umešajte krem sir, pire od jagoda i seckane jagode. Podlogu od keksa sipajte filom. Ostavite tortu u zamrzivaču tri sata pre serviranja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading