TROSTRUKI UŽITAK Kolač koji spaja tri ukusa u jedan zalogaj čistog zadovoljstva
Sastoji se od sočnog biskvita, dva fila i keksa koji mu daju fantastičan ukus.
Sastojci:
Fil:
700 ml mleka
250 g maslaca
150 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
6 žumanaca
2 kese pudinga od vanile
Biskvit:
6 belanaca
150 g šećera
100 g seckanih oraha
3 kašike brašna
2 kašike mlevenog keksa
½ praška za pecivo
Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
I još:
200 g pti ber keksa
100 ml mleka za umakanje keksa
Priprema:
Fil: Žumanca i šećer penasto izmiksajte. Dodajte puding od vanile i 100 ml mleka. Sjedinite da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da se kuva i kad provri umešajte smesu od žumanaca. Kuvajte na tihoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne. Vruć fil pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Izmiksajte, dodajte iseckan maslac sobne temperature i sjedinite mikserom. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan stavite istopljenu prohlađenu čokoladu.
Biskvit: Umutite belanca. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte orahe, mleveni keks i brašno pomešano s praškom za pecivo te lagano sjedinite kašikom. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20–25 minuta.
Na biskvit namažite žuti fil, preko njega poređajte keks umpčen u mleko, zatim čokoladni fil, opet keks. Prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VOĆNA FANTAZIJA Kolač sa dva fila i crvenim želeom oboriće vas s nogu!
Izdašan kolač koji se brzo napravi odličan je za porodična okupljanja
TETKA RUŽINE KOCKE Kremasti kolač za koji će vam svi tražiti recept!
Kombinacija kakao kore i fila od vanila je savršena.
UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač, toliko je kremast da se topi u ustima kao sladoled!
Domaća varijanta popularnog slatkiša.
JEFTIN KOLAČ Ledene kocke su kremaste, prave se bez mnogo muke, a svima su omiljene!
Sočna kora u kombinaciji sa bogatim filom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
GURABIJE Drevni desert iz Persije čiji se recept prenosio vekovima
Kolač nastao u staroj Persiji stekao je popularnost širom sveta, a spremićete za tren oka.
BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
Komentari (0)