SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
Breskvice
Sastojci:
2 jajeta
2 dcl šećera
1 dcl otopljene masti
1/2 praška za pecivo
350 g brašna
5 kašika marmelade
0,5 dcl ruma
Bojenje:
100 ml mleka
crvena boja za kolače
100 g šećera
Priprema:
Prvo izmešajte jaja sa šećerom i mašću. Posebno pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sve to sjedinite, mesite sve dok ne prestane da se lepi za prste. Potom od te smese napravite veći valjak, pa iz njega manje valjčiće koje treba izrezati da se dobiju jednake kuglice veličine oraha. Kuglice slažite na tepsiju u razmaku od jednog prsta, na koju ste prethodno postavili masni papir. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 15 minuta i pripazite da ne porumene. Kada se ohlade, šiljastim nožem izbušite ih što je više moguće, a da ih ne probijete. Ostatke sameljite u blenderu, pa pomešajte sa marmeladom i rumom. Kašičicom punite kuglice, pa spojte po dve. U 100 ml mleka nakapajte nekoliko kapi boje i dobro promešajte. Umočite breskvicu u boju - prvo vrh, a zatim i donji deo, pa ih uvaljajte u šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
JEDNOSTAVNI DESERT BEZ PEČENJA Osetite čari orijenta u malim zalogajima
Kremasto i sočno.
OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJI SUTLIJAŠ Pravi starinski slatkiš od samo par sastojaka
Sočan i ukusan nezamenljiv je deo trpeze.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)