SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice

Alo.rs

15:00

Slatki kutak 0

Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.

breskvice
Shutterstock

Breskvice

Sastojci:

2 jajeta

2 dcl šećera

1 dcl otopljene masti

1/2 praška za pecivo

350 g brašna

5 kašika marmelade

0,5 dcl ruma

Bojenje:

100 ml mleka

crvena boja za kolače

100 g šećera

Priprema:

Prvo izmešajte jaja sa šećerom i mašću. Posebno pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sve to sjedinite, mesite sve dok ne prestane da se lepi za prste. Potom od te smese napravite veći valjak, pa iz njega manje valjčiće koje treba izrezati da se dobiju jednake kuglice veličine oraha. Kuglice slažite na tepsiju u razmaku od jednog prsta, na koju ste prethodno postavili masni papir. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 15 minuta i pripazite da ne porumene. Kada se ohlade, šiljastim nožem izbušite ih što je više moguće, a da ih ne probijete. Ostatke sameljite u blenderu, pa pomešajte sa marmeladom i rumom. Kašičicom punite kuglice, pa spojte po dve. U 100 ml mleka nakapajte nekoliko kapi boje i dobro promešajte. Umočite breskvicu u boju - prvo vrh, a zatim i donji deo, pa ih uvaljajte u šećer.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading