SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
Breskvice
Sastojci:
2 jajeta
2 dcl šećera
1 dcl otopljene masti
1/2 praška za pecivo
350 g brašna
5 kašika marmelade
0,5 dcl ruma
Bojenje:
100 ml mleka
crvena boja za kolače
100 g šećera
Priprema:
Prvo izmešajte jaja sa šećerom i mašću. Posebno pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sve to sjedinite, mesite sve dok ne prestane da se lepi za prste. Potom od te smese napravite veći valjak, pa iz njega manje valjčiće koje treba izrezati da se dobiju jednake kuglice veličine oraha. Kuglice slažite na tepsiju u razmaku od jednog prsta, na koju ste prethodno postavili masni papir. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 15 minuta i pripazite da ne porumene. Kada se ohlade, šiljastim nožem izbušite ih što je više moguće, a da ih ne probijete. Ostatke sameljite u blenderu, pa pomešajte sa marmeladom i rumom. Kašičicom punite kuglice, pa spojte po dve. U 100 ml mleka nakapajte nekoliko kapi boje i dobro promešajte. Umočite breskvicu u boju - prvo vrh, a zatim i donji deo, pa ih uvaljajte u šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
JEDNOSTAVNI DESERT BEZ PEČENJA Osetite čari orijenta u malim zalogajima
Kremasto i sočno.
OVAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJI SUTLIJAŠ Pravi starinski slatkiš od samo par sastojaka
Sočan i ukusan nezamenljiv je deo trpeze.
NEODOLJIVI SLADOLED POSAN NA VODI Mak mu daje posebnu draž, otopićete se od miline
Pravi se brzo i lako, od samo 3 sastojaka, a nestaće sa stola odmah.
TORTA OD JABUKA Brza i osvežavajuća voćna poslastica za sva vremena i prilike
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.
LIMUN TORTA Fenomenalna poslastica koja se topi u ustima, ukućani će stajati u redu za još
Lagana i kremasta torta u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
KOLAČI SA LIMUNOM U SAVRŠENOM SLATKO-KISELKASTOM SPOJU Osvežavajući i lagani
Žuti brauni, tart sa limunom, čizkejk ili kuglof, osvojiće i one koji ne vole slatko.
VASINA TORTA Čuvena poslastica sa orasima koja u imenu krije istinitu priču
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paraćinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)