U FINSKOJ SU PRAVA DELICIJA Panukaku se lako prave, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Neobičnog su naziva.
Panukaku
Sastojci:
6 jaja
1 i po šolja mleka
1/4 šolja šećera
1 kašičica vanilin-šećera
narendana kora limuna
1 i po šolja brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1/3 šolje margarina
1 šolja slatke pavlake
sveže voće ili voćni kompot
Priprema:
Pomešajte zajedno jaja, mleko, šećer i vanilin-šećer i mešajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Dodajte narendanu koru limuna, pa izmešajte sve. Prosejte zajedno brašno, so i prašak za pecivo i umešajte u
kremastu smesu od jaja. Ostavite testo da odstoji pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa namažite margarinom vatrostalnu posudu. Zatim je stavite u pećnicu da se margarin otopi. Nakon što otopi, koristeći metlicu za margarin namažite ravnomerno unutrašnjost posude. Izlijte testo u vruću posudu i stavite je u rernu na 15 minuta dok testo ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa šlagom i voćem.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PUFNASTE DO NEBA Američke palačinke po ovom receptu ne mogu biti MEKANIJE!
Sa prelivom uvek su dobitna kombinacija.
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
ZDRAVA VERZIJA Palačinke od banane lake za pripremu, a deca će ih obožavati
Kremaste i ukusne.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)