U FINSKOJ SU PRAVA DELICIJA Panukaku se lako prave, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete

Alo.rs

16:00

Slatki kutak 0

Neobičnog su naziva.

panukaku
Shutterstock

Panukaku

Sastojci:

6 jaja

1 i po šolja mleka

1/4 šolja šećera

1 kašičica vanilin-šećera

narendana kora limuna

1 i po šolja brašna

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

1/3 šolje margarina

1 šolja slatke pavlake

sveže voće ili voćni kompot

Priprema:

Pomešajte zajedno jaja, mleko, šećer i vanilin-šećer i mešajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Dodajte narendanu koru limuna, pa izmešajte sve. Prosejte zajedno brašno, so i prašak za pecivo i umešajte u 
kremastu smesu od jaja. Ostavite testo da odstoji pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa namažite margarinom vatrostalnu posudu. Zatim je stavite u pećnicu da se margarin otopi. Nakon što otopi, koristeći metlicu za margarin namažite ravnomerno unutrašnjost posude. Izlijte testo u vruću posudu i stavite je u rernu na 15 minuta dok testo ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa šlagom i voćem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading