U FINSKOJ SU PRAVA DELICIJA Panukaku se lako prave, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete

Alo.rs

16:00

Slatki kutak 0

Neobičnog su naziva.

panukaku
Shutterstock

Panukaku

Sastojci:

6 jaja

1 i po šolja mleka

1/4 šolja šećera

1 kašičica vanilin-šećera

narendana kora limuna

1 i po šolja brašna

1 kašičica soli

1 kašičica praška za pecivo

1/3 šolje margarina

1 šolja slatke pavlake

sveže voće ili voćni kompot

Priprema:

Pomešajte zajedno jaja, mleko, šećer i vanilin-šećer i mešajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Dodajte narendanu koru limuna, pa izmešajte sve. Prosejte zajedno brašno, so i prašak za pecivo i umešajte u 
kremastu smesu od jaja. Ostavite testo da odstoji pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa namažite margarinom vatrostalnu posudu. Zatim je stavite u pećnicu da se margarin otopi. Nakon što otopi, koristeći metlicu za margarin namažite ravnomerno unutrašnjost posude. Izlijte testo u vruću posudu i stavite je u rernu na 15 minuta dok testo ne dobije zlatnu boju. Servirajte sa šlagom i voćem.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading