NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan

Alo.rs/B. Paunović

19:00

Slatki kutak 0

Neuobičajeni spoj sastojaka.

torta
unsplash.com

Torta sa šargarepom i pomorandžom

Sastojci:

2 šoljice brašna

1,5 šoljica narendane šargarepe

2 kašičice cimeta

1 pomorandža

7 kašičica šećera

pola šoljice ulja

prašak za pecivo

1 šaka oraha

Za preliv:

2 kašičice kakao

malo ulja

malo mleka od soje

2 kašičice šećera

Priprema:

Izrendajte šargarepu, što sitnije, to bolje. U to narendajte celu koru jedne pomorandže. Iscedite sok od pomorandže i pomešajte sa uljem i šećerom. U drugoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Orahe naseckajte sitno i to ubacite. Taj miks dodajte u sok od pomorandže, pa polako ubacite šargarepu. Po potrebi dodajte malo mleka od soje. Stavite u rernu 40 minuta na 180 stepeni. Za preliv sve sastojke pomešajte i stavite na maksimalnu temperaturu. Mešajte 2-3 minuta dok se ne zgusne i prelijte preko torte. Ostavite da očvrsne, pa poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading