NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.

Torta sa šargarepom i pomorandžom
Možda vas zanima:

MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.


TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
Sastojci:
2 šoljice brašna
1,5 šoljica narendane šargarepe
2 kašičice cimeta
1 pomorandža
7 kašičica šećera
pola šoljice ulja
prašak za pecivo
1 šaka oraha
Za preliv:
2 kašičice kakao
malo ulja
malo mleka od soje
2 kašičice šećera
Priprema:
Izrendajte šargarepu, što sitnije, to bolje. U to narendajte celu koru jedne pomorandže. Iscedite sok od pomorandže i pomešajte sa uljem i šećerom. U drugoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Orahe naseckajte sitno i to ubacite. Taj miks dodajte u sok od pomorandže, pa polako ubacite šargarepu. Po potrebi dodajte malo mleka od soje. Stavite u rernu 40 minuta na 180 stepeni. Za preliv sve sastojke pomešajte i stavite na maksimalnu temperaturu. Mešajte 2-3 minuta dok se ne zgusne i prelijte preko torte. Ostavite da očvrsne, pa poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)