NAJBOLJA DOMAĆA MARMELADA Tajnu su dugo čuvale domaćice, a savršena je poslastica
Za džem od mešanog voća možet koristiti voće koje želite. Samo preporučujemo ovakve kombinacije – više sorti istog voća
Sastojci:
- 1 kg očišćene šljive
- 1 kg očišćene breskve
- 500 g očišćene kruške
- 500 g voće po izboru (jabuka, grožđe, šumske jagode)
- 600 g šećer
Priprema
Voće iseckajte na komade željene veličine. Pospite ga šećerom i izmešajte.Voće i šećer mogu da odstoje nekoliko, ali nije obavezno.Džem od mešanog voća možete odmah kuvati. Preporučujem da ga kuvate na nižoj temperaturi. Džem je gotov (kao i svaki drugi) kada varjača ostavlja vidljiv trag na dnu šerpe. Dužina kuvanja džema od mešanog voća zavisi od više faktora (od toga koliko je voće sočne, od veličine šerpe, od vrste voća).
Džem sipajte u strilisane tegle i zatvorite metalnim poklopcima. Stavite ga u dunst ili pasterizujte onako kako to inače radite.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)