NAJBOLJA DOMAĆA MARMELADA Tajnu su dugo čuvale domaćice, a savršena je poslastica
Za džem od mešanog voća možet koristiti voće koje želite. Samo preporučujemo ovakve kombinacije – više sorti istog voća
Sastojci:
- 1 kg očišćene šljive
- 1 kg očišćene breskve
- 500 g očišćene kruške
- 500 g voće po izboru (jabuka, grožđe, šumske jagode)
- 600 g šećer
Priprema
Voće iseckajte na komade željene veličine. Pospite ga šećerom i izmešajte.Voće i šećer mogu da odstoje nekoliko, ali nije obavezno.Džem od mešanog voća možete odmah kuvati. Preporučujem da ga kuvate na nižoj temperaturi. Džem je gotov (kao i svaki drugi) kada varjača ostavlja vidljiv trag na dnu šerpe. Dužina kuvanja džema od mešanog voća zavisi od više faktora (od toga koliko je voće sočne, od veličine šerpe, od vrste voća).
Džem sipajte u strilisane tegle i zatvorite metalnim poklopcima. Stavite ga u dunst ili pasterizujte onako kako to inače radite.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)