NAJBOLJA DOMAĆA MARMELADA Tajnu su dugo čuvale domaćice, a savršena je poslastica

Slobodanka Ćorić

11:42

Slatki kutak 0

Za džem od mešanog voća možet koristiti voće koje želite. Samo preporučujemo ovakve kombinacije – više sorti istog voća

NAJBOLJA DOMAĆA MARMELADA Tajnu su dugo čuvale domaćice, a savršena je poslastica
Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 kg očišćene šljive
  • 1 kg očišćene breskve
  • 500 g očišćene kruške
  • 500 g voće po izboru (jabuka, grožđe, šumske jagode)
  • 600 g šećer

 

Priprema

Voće iseckajte na komade željene veličine. Pospite ga šećerom i izmešajte.Voće i šećer mogu da odstoje nekoliko, ali nije obavezno.Džem od mešanog voća možete odmah kuvati. Preporučujem da ga kuvate na nižoj temperaturi. Džem je gotov (kao i svaki drugi) kada varjača ostavlja vidljiv trag na dnu šerpe. Dužina kuvanja džema od mešanog voća zavisi od više faktora (od toga koliko je voće sočne, od veličine šerpe, od vrste voća).

 

Džem sipajte u strilisane tegle i zatvorite metalnim poklopcima. Stavite ga u dunst ili pasterizujte onako kako to inače radite.

Komentari (0)

Loading