POSNA ŠEHEREZADA TORTA Probajte i osetite čaroliju bajke iz 1001 noći
Popularna Šeherezada torta može da se napravi i u posnoj verziji. Podjednako je fenomenalnog ukusa.
Potrebno je
- 1 l sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 120 g pudinga od karamele
- 200 g posne slatke pavlake
- 250 g posnog margarina
- 50 g šećera u prahu
- 200-300 g posne čokolade
- 400 g posnog keksa
- 5 kašika ulja
Priprema
Sipajte 800 ml sojinog mleka u šerpu. Zatim zagrejanom mleku dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom i 200 ml mleka. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Onda skinite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Odvojeno u posudi umutite margarin pa ga dodajte ohlađenom pudingu i sjedinite mikserom. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete ređu smesu, a onda umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Posni keks poređajte u tepsiju, pa preko premažite istopljenu čokoladu i stavite u frižider 10 minuta da se stegne. Izvadite iz frižidera i premažite karamel fil, a onda i umućenu slatku pavlaku. Ponavljajte ceo postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednji sloj je umućena slatka pavlaka. Ostavite u frižideru da se stegne preko noći. Ukrasite tortu po želji. Bon appetit !
Možda vas zanima:
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Svakim zalogajem ćete osetiiti bajku iz 1001 noći, raskošna i čarobna
Ni najmanje ne zaostaje za njenom mrsnom verzijom. Voleće je i oni koji ne vole slatko.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Neodoljiva rapsodija slatkih ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalna poslastica može se napraviti i u posnoj verziji. Ni najmanje ne zaostaje za originalom.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)