POSNE BRESKVICE Najlepši kolači za slavsku trpezu, odmah će nestati sa stola

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Ako volite breskvice možete da ih napravite posne. Nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, podjednako su fenomenalne. Uskrasiće svaku svečanu ili slavsku trpezu.

posne breskvice
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml sojinog mleka
  • 400 g brašno
  • 12 g praška za pecivo

Za preliv:

  • 100 g šećera
  • 200 ml vode
  • 1 kašika džema

Za dekoraciju:

  • džem 
  • kokos

Priprema

Prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Onda pomešajte šećere, mleko i ulje pa dodajte brašno i prašak za pecivo i zamesite testo. Rukom oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Potom loptice malo izdubite, da napravite rupicu u koju ćete sipate džem. Za preliv pomešajte šećer, vodu i džem i kuvajte uz mešanje, dok se šećer ne rastvori. Svaku lopticu ubacite u napravljeni preliv pa vratite u pleh. Zatim ih punite džemom, spojite dve loptice pa valjajte u šećer. Prijatno !

Komentari (0)

Loading