PUSLICE Fenomenalni zalogajčići koji vraćaju u period detinjstva, po bakinom receptu
Vazdušaste i slatke, obožavaćete ih.
Potrebno je
- 4 jaja
- 1 šolja šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- kap limunovog soka
Priprema
Rernu zagrejte na 120 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte so i limunov sok. Mutite dok ne dobijete čvrst šne. Polako dodajte šećer, jednu po jednu kašiku, dok se skoz ne istopi i sjedini. Dodajte vanilin ekstrakt i lagano promešajte. Obložite pleh papirom za pečenje. Špricem za kolače umetnite smesu na pleh, ostavljajući razmak između svake puslice. Sušite puslice oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 120 stepeni.
Možda vas zanima:
VOĆNE PUSLICE SE TOPE U USTIMA Uz dodatak šlaga su savršene, a priprema nije kompikovana
Mirisne i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.
MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.
LEŠNIK PUSLICE Treba vam samo 3 sastojka, a ukusne kao da ste se trudili satima
Super idu uz kafu ili čaj.
NEODOLJIVE PUSLICE Vazdušaste i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Uživajte u savršenom ukusu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)