PUSLICE Fenomenalni zalogajčići koji vraćaju u period detinjstva, po bakinom receptu
Vazdušaste i slatke, obožavaćete ih.
Potrebno je
- 4 jaja
- 1 šolja šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- kap limunovog soka
Priprema
Rernu zagrejte na 120 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte so i limunov sok. Mutite dok ne dobijete čvrst šne. Polako dodajte šećer, jednu po jednu kašiku, dok se skoz ne istopi i sjedini. Dodajte vanilin ekstrakt i lagano promešajte. Obložite pleh papirom za pečenje. Špricem za kolače umetnite smesu na pleh, ostavljajući razmak između svake puslice. Sušite puslice oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 120 stepeni.
Možda vas zanima:
HRSKAVE PUSLICE Prave se od samo 3 sastojka a tope se u ustima
Jeftin a izdašan slatkiš oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
PUSLICE Starinski slatkiš koji vraća u detinjstvo, recept je proveren a ukus savršen!
Hrskave i slatke, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
PUSLICE Neodoljivo slatke, odmah će nestati sa stola, stavite duplu meru
Ove puslice od samo 3 sastojka obožavaće svi, neodoljivo su ukusne.
PUSLICE Jednostavan slatkiš od jaja i šećera koji vraća u detinjstvo
Puslice na dodir deluju tvrdo a već pri prvom zalogaju su mekane kao duša. Dovoljno hrskave i dovoljno slatke. Lako će napraviti i potpuni početnici.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)