PUSLICE Fenomenalni zalogajčići koji vraćaju u period detinjstva, po bakinom receptu

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Vazdušaste i slatke, obožavaćete ih.

puslice
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jaja
  • 1 šolja šećera
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • kap limunovog soka

Priprema

Rernu zagrejte na 120 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte so i limunov sok. Mutite dok ne dobijete čvrst šne. Polako dodajte šećer, jednu po jednu kašiku, dok se skoz ne istopi i sjedini. Dodajte vanilin ekstrakt i lagano promešajte. Obložite pleh papirom za pečenje. Špricem za kolače umetnite smesu na pleh, ostavljajući razmak između svake puslice. Sušite puslice oko sat vremena  u rerni zagrejanoj na 120 stepeni.

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading