PUSLICE Fenomenalni zalogajčići koji vraćaju u period detinjstva, po bakinom receptu
Vazdušaste i slatke, obožavaćete ih.
Potrebno je
- 4 jaja
- 1 šolja šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- kap limunovog soka
Priprema
Rernu zagrejte na 120 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte so i limunov sok. Mutite dok ne dobijete čvrst šne. Polako dodajte šećer, jednu po jednu kašiku, dok se skoz ne istopi i sjedini. Dodajte vanilin ekstrakt i lagano promešajte. Obložite pleh papirom za pečenje. Špricem za kolače umetnite smesu na pleh, ostavljajući razmak između svake puslice. Sušite puslice oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 120 stepeni.
Možda vas zanima:
VOĆNE PUSLICE SE TOPE U USTIMA Uz dodatak šlaga su savršene, a priprema nije kompikovana
Mirisne i mekane, najbolje odmah stavite duplu meru.
MOKA PUSLICE SE TOPE U USTIMA Neodoljivi slatkiš od belanaca oduševiće sve koji ga budu probali
Jednostavan slatkiš ukusa koji se ne zaboravlja.
LEŠNIK PUSLICE Treba vam samo 3 sastojka, a ukusne kao da ste se trudili satima
Super idu uz kafu ili čaj.
NEODOLJIVE PUSLICE Vazdušaste i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Uživajte u savršenom ukusu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)