KREMPITA Neodoljivi kolač koji se topi u ustima, a miriše na nedelju
Kremast i lagan kolač vratiće vas u dane detinjstva.

Potrebno je
Možda vas zanima:

BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

KREMPITA SA KEKSOM Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje
Očaravajuća i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.

STARINSKA KREMPITA PO BAKINOM RECEPTU Mekana i sočna, prste da poližete, za samo pola sata
Stari, dobro isprobani recept oduševiće sve generacije, a gotova očas posla.
Za koru:
- 6 žumanaca
- 1 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 6 belanaca
- 18 kašika šećera
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1, 2 l mleka
Priprema
U jednoj posudi žumanca penasto umutite sa šećerom. Onda dodajte mleko, brašno, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke sjedinite. U tepsiju obloženu papirom za pečenje izručite smesu. Pecite koru oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Na šporet stavite mleko da provri pa dodajte šečer. Razmutite prah za puding sa 2 dl mleka pa ukuvajte. Sipajte vruć puding u šam od belanaca u tankom mlazu ili u nekoliko navrata po malo, sve vreme muteći, dok se ne sjedini cela smesa. Preko kore sipajte vruć fil pa ga ravnomerno rasporedite. Pustite da se krempita prohladi. Secite i služite. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Prijatno!

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)