KREMPITA Neodoljivi kolač koji se topi u ustima, a miriše na nedelju

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Kremast i lagan kolač vratiće vas u dane detinjstva.

krempita
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 6 žumanaca
  • 1 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

  • 6 belanaca
  • 18 kašika šećera
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 1, 2 l mleka

Priprema

U jednoj posudi žumanca penasto umutite sa šećerom. Onda dodajte mleko, brašno, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke sjedinite. U tepsiju obloženu papirom za pečenje izručite smesu. Pecite koru oko 12 minuta,  u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Na šporet stavite mleko da provri pa dodajte šečer. Razmutite prah za puding sa 2 dl mleka pa ukuvajte. Sipajte vruć puding u šam od belanaca u tankom mlazu ili u nekoliko navrata po malo, sve vreme muteći, dok se ne sjedini cela smesa. Preko kore sipajte vruć fil pa ga ravnomerno rasporedite. Pustite da se krempita prohladi. Secite i služite. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading