TORTA OD JABUKA Brza i osvežavajuća voćna poslastica za sva vremena i prilike

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.

torta od jabuka
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg ja­bu­ka
  • 500 g še­ćera
  • 4 jaja 
  • 3 kašike bra­šna
  • 1 li­mun
  • 250 ml  šlaga

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite jabuke pa ih probušite po sredini i izvadite koštice, da dobijete oblik lopte. Dno okru­glog ple­ha pospite šećerom pa preko poređajte jabuke natopljene limunovim sokom i rakijskom čašom vode. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok se jabuke blago ne karmelišu. U jednoj posudi umutite prvo belanca a potom žumanca, sa 4 kašike šećera i 3 brašna. Ovom smesom prelijte jabuke pa pecite dok testo ne dobije zlatnu boju. Zatim izvadite i ostavite da se ohladi pa prevrnite na tacnu za služenje. Zasebno ulupajte šlag pa njime dekorišite tortu ili je pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading