TORTA OD JABUKA Brza i osvežavajuća voćna poslastica za sva vremena i prilike
Neodoljiva poslastica raspametiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

OČARAVAJUĆA PANJ TORTA Poslastica savršenog ukusa koju će zbog izgleda deca obožavati
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa
Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.
- 1 kg jabuka
- 500 g šećera
- 4 jaja
- 3 kašike brašna
- 1 limun
- 250 ml šlaga
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Oljuštite jabuke pa ih probušite po sredini i izvadite koštice, da dobijete oblik lopte. Dno okruglog pleha pospite šećerom pa preko poređajte jabuke natopljene limunovim sokom i rakijskom čašom vode. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok se jabuke blago ne karmelišu. U jednoj posudi umutite prvo belanca a potom žumanca, sa 4 kašike šećera i 3 brašna. Ovom smesom prelijte jabuke pa pecite dok testo ne dobije zlatnu boju. Zatim izvadite i ostavite da se ohladi pa prevrnite na tacnu za služenje. Zasebno ulupajte šlag pa njime dekorišite tortu ili je pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

POSNI TIRAMISU Specijalitet italijanske kuhinje koji se topi u ustima
Ako volite kafu, ovaj kolač ćete obožavati.

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

BRZA ALVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vas u trenu, a treba vam samo 4 sastojka
Pravi se lako, a ukusna kao da ste se trudili satima.

OČARAVAJUĆA PANJ TORTA Poslastica savršenog ukusa koju će zbog izgleda deca obožavati
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)