FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.

knedle sa kremom
Shutterstock

Za testo

  • 1 veći krompir
  • 1 jaje
  • kašika putera
  • 200 g brašna

Dodatno

  • 100 g lešnik krema 
  • 100 g prezli
  • 100 g šećera
     

Priprema

Krompir skuvajte sa ljuskom, oko 40 minuta. Onda ga ostavite da se prohladi i izgnječite, kao za pire. Dodajte jaje, mast i brašno i zamesite testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini ga razvucite i secite na kvadrate. U svaki kvadrat dodajte po kašičicu krema. Napravite krugove od kvadrata. Vodu zagrejte u dubljoj šerpi. Dodajte knedle i kuvajte, sve dok ne izađu na površinu. U tiganju na malo ulja propržite prezle sa šećerom. Valjajte gotove knedle u prezle. Pospite ostatkom prezli. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading