FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
Za testo
- 1 veći krompir
- 1 jaje
- kašika putera
- 200 g brašna
Dodatno
- 100 g lešnik krema
- 100 g prezli
- 100 g šećera
Priprema
Krompir skuvajte sa ljuskom, oko 40 minuta. Onda ga ostavite da se prohladi i izgnječite, kao za pire. Dodajte jaje, mast i brašno i zamesite testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini ga razvucite i secite na kvadrate. U svaki kvadrat dodajte po kašičicu krema. Napravite krugove od kvadrata. Vodu zagrejte u dubljoj šerpi. Dodajte knedle i kuvajte, sve dok ne izađu na površinu. U tiganju na malo ulja propržite prezle sa šećerom. Valjajte gotove knedle u prezle. Pospite ostatkom prezli. Bon appetit!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)