FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
Za testo
- 1 veći krompir
- 1 jaje
- kašika putera
- 200 g brašna
Dodatno
- 100 g lešnik krema
- 100 g prezli
- 100 g šećera
Priprema
Krompir skuvajte sa ljuskom, oko 40 minuta. Onda ga ostavite da se prohladi i izgnječite, kao za pire. Dodajte jaje, mast i brašno i zamesite testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini ga razvucite i secite na kvadrate. U svaki kvadrat dodajte po kašičicu krema. Napravite krugove od kvadrata. Vodu zagrejte u dubljoj šerpi. Dodajte knedle i kuvajte, sve dok ne izađu na površinu. U tiganju na malo ulja propržite prezle sa šećerom. Valjajte gotove knedle u prezle. Pospite ostatkom prezli. Bon appetit!
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)