SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.

Za kore:
Možda vas zanima:

BRZA SLADOLED TORTA Nema paljenja šporeta ni kuvanja fila, može i dete da je napravi
Slatka i savršena, uzećete parče više.

SLADOLED TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 4 sastojka, a nema paljenja šporeta, ma savršena
Brza poslastica oduševiće ukusom i one izbirljive.

LIZ TEJLOR TORTA Raskošna koliko i glumica po kojoj je nazvana, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Razgrabiće se brzinom svetlosti.

JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 300 ml mleka
Za fil:
- 15 žumanaca
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 100 g margarina
- 3 kesice vanilin šećera
I još:
- 100 g šlag krema od vanile
- 200 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne. Dodajte 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Varjačom lagano sjedinite pa i utisnitte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte sa 100 ml hladnog mleka. Ponovite postupak za još 2 kore. Zasebno, u posudi, umutite žumanca sa 150 g prah šećera i vanilinim šećerom. Sipajte u šerpu i kuvajte 20 minuta, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pustite da se dobro prohladi. Zasebno umutite margarin, maslac i 100 g prah šećera. Sjedinite obe smese. Stavite koru pa preko trećinu fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Šlag umutite sa mlekom pa time dekorišite tortu. Prijatno!

PRINCES KROFNE SA JAGODAMA Mirišljave i vazdušaste, pola pleha nestane dok trepnete
Svaki zalogaj je raj za nepca.

ČOKOLADNE KOCKE SA KOKOSOM Prave se maltene same, a i dupla mera će biti malo
Kremaste i slatke, nema ko vam neće tražiti recept.

ZAPEČENI SUTLIJAŠ SA MALINAMA Zamirisaće cela kuća, a topi se u ustima
Kremast i lagan, pravićete stalno.

PESAK TORTA ZA SVE PRILIKE Pravi se maltene sama, a dobićete brojne pohvale
Kremasta i lagana, uzećete parče više.

AMERIČKE KROFNE Ljupke, šarene i primamljive, bukvalno vas dozivaju da ih smažete
Mirisne i sočne, za pravo uživanje.
Komentari (0)