Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
Sastojci:
1 kg krompira
200 g kisele pavlake
200 g rendanog sira (možete koristiti gaudu, mocarelu ili čedar)
100 ml pavlake za kuvanje
50 g maslaca
So i biber po ukusu
1 kašičica sušenog origana
1/2 kašičice mlevenog belog luka (ili 1 čen svežeg)
1 kašičica sveže iseckanog peršuna (opcionalno)
Priprema:
1. Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove (oko 3-5 mm debljine). Stavite krompir u vodu, posolite i kuvajte oko 5 minuta, da malo omekša, ali da ostane čvrst. Potom ga ocedite.
2. U jednoj posudi pomešajte pavlaku za kuvanje, kisele pavlake, polovinu rendanog sira, mleveni beli luk (ako koristite svež beli luk, sitno ga iseckajte) i sušeni origano. Dodajte so i biber po ukusu, pa sve dobro sjedinite.
3. U vatrostalnu posudu stavite sloj krompira, pa preko njega prelijte deo kremaste smese. Nastavite sa slaganje sve dok ne utrošite sve sastojke. Završite sa prelivanjem kremom, a na kraju pospite ostatak rendanog sira po vrhu.
4. Na vrhu stavite par komadića maslaca i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180°C. Pecite oko 30-35 minuta, dok krompir ne postane mekan, a gornji deo jela ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
5. Kada je zapečeni krompir sa sirom i pavlakom gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre nego što ga isečete. Pospite svežim peršunom po želji za dodatni miris i dekoraciju.
NEODOLJIVA TRUFALDINO TORTA SA PALAČINKAMA Recept autorke profila "Majine čarolije"
Napravite ovu ukusnu poslasticu sa palačinkama po receptu Marije Borojević iz Beograda.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
Komentari (0)