RECEPT ZA ŠTRUDLU KOJU SU PRAVILE NAŠE BAKE Uspeva ama baš svima, a o ukusu ne treba raspravljati

Izvor: Nedeljko Tišanović

09:01

U sosu sa 0

Mmmmm...

štrudla sa džemom
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g brašna (tip 500)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 kockice svežeg kvasca (25 g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 kašičice šećera
  • džem (po izboru).

Premaz:

  • 1 žumance
  • nekoliko kapi ulja.

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-ak minuta. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo. Možete ga mešati dodacima za testo uz pomoć miksera. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjanoj podlozi, piše Stil. 

Bonus video:

Topla čokolada bez šećera Sastojci: 50g urmi 2 kašičice kakaa 50g sirovog badema 200ml bademovog mleka Priprema: Stavite badem i urme u posudu, prelijte vrelim bademovim mlekom i ostavite 10 minuta da omekšaju. Dodajte kakao i blendirajte dok ne postane glatka smesa. Sipajte u čašu, dekorišite po želji i uživajte u zdravoj, ukusnoj toploj čokoladi bez šećera! #mojatrpeza #kuhinja #viralvideos #viral_video #forupage #foryou #fyppppppppppppppppppppppp #fyp ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)