Umesto špageta možete koristiti bilo koju drugu vrstu testenine.
Špageti sa pesto sosom
Sastojci:
500 g špageta
1 kašika putera
Pesto sos:
50 g svežeg bosiljka
40 g rendanog ovčjeg kačkavalja
40 g rendanog parmezana
3 čena belog luka
100 ml maslinovog ulja
Priprema:
Špagete skuvajte prema uputstvu sa pakovanja i ocedite. Za pesto, u blender stavite bosiljak, sireve, isečen beli luk i oko 50 ml maslinovog ulja. Izmiksajte, a zatim dodajte preostalo ulje, so i još malo miksajte. U tiganju otopiti puter, dodajte 5-6 kašika pesto sosa i kuvane špagete. Izmešajte i po želji dodajte još sosa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
JELO OD NAMIRNICA IZ FRIŽIDERA Zapečena testenina s jogurtom je jeftina večera, a lepo ćete se najesti
Večera će biti na stolu za pola sata.
BRZA VEČERA Testenina sa parizerom iz rerne je jeftino jelo, a nema ko ga ne voli!
Odličan je i sutradan, pa je možete jesti za doručak.
OMILJENO JELO Fenomenalna pasta sa pečurkama i pančetom oduševi sve koji je probaju!
Jelo koji se sprema za svega 15 minuta.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)