Umesto špageta možete koristiti bilo koju drugu vrstu testenine.
![NA STOLU JE ZA POLA SATA Neodoljivo mirisni i ukusni špageti sa pesto sosom](/data/images/2023-02-06/45871_spageti-shutterstock-1729299847_f.jpg?timestamp=1675724400)
Špageti sa pesto sosom
Sastojci:
500 g špageta
1 kašika putera
Pesto sos:
50 g svežeg bosiljka
40 g rendanog ovčjeg kačkavalja
40 g rendanog parmezana
3 čena belog luka
100 ml maslinovog ulja
Priprema:
Špagete skuvajte prema uputstvu sa pakovanja i ocedite. Za pesto, u blender stavite bosiljak, sireve, isečen beli luk i oko 50 ml maslinovog ulja. Izmiksajte, a zatim dodajte preostalo ulje, so i još malo miksajte. U tiganju otopiti puter, dodajte 5-6 kašika pesto sosa i kuvane špagete. Izmešajte i po želji dodajte još sosa.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-26/60072_testenina-sa-piletinom-i-paradajzom-shutterstock-319162562_f.jpg)
IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
![hrana](/data/images/2023-07-21/59814_makarone-shutterstock-2237053449_f.jpg)
JELO OD NAMIRNICA IZ FRIŽIDERA Zapečena testenina s jogurtom je jeftina večera, a lepo ćete se najesti
Večera će biti na stolu za pola sata.
![BRZA VEČERA Testenina sa parizerom iz rerne je jeftino jelo, a nema ko ga ne voli!](/data/images/2023-07-05/58509_zapecena-testenina-shutterstock-482307286_f.jpg)
BRZA VEČERA Testenina sa parizerom iz rerne je jeftino jelo, a nema ko ga ne voli!
Odličan je i sutradan, pa je možete jesti za doručak.
![OMILJENO JELO Fenomenalna pasta sa pečurkama i pančetom oduševi sve koji je probaju!](/data/images/2023-06-01/56135_pasta-shutterstock-217809727_f.jpg)
OMILJENO JELO Fenomenalna pasta sa pečurkama i pančetom oduševi sve koji je probaju!
Jelo koji se sprema za svega 15 minuta.
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
GORDANINA ŠEHERZADA BUDI BAJKU IZ 1001 NOĆI Ne peče se i gotova začas, a neodoljiva
Napravite ovu čarobnu nepečenu poslasticu po receptu Gordane Jovanović iz Rume.
Komentari (0)