Napravićete brzo i lako, a slaže se uz sve. Dodajte ribi, mesu i vaše jelo će dobiti potpuno novu čar.
Potrebno je
- 1 glavica pečenog belog luka
- 300 g svežeg baby spanaća
- 4 kašike maskarponea
- 60 g rendanog sira po izboru
- nekoliko listova bosiljka
- sok od pola limuna
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema
Neočišćenu glavicu luka presecite tako da se vide čenovi, pa prelijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite 40 minuta na 180 stepeni. Potom samo istisnite čenove u činiju. Zatim prelijte spanać ključalom vodom pa poklopite na nekoliko minuta. Procedite i prelijte hladnom vodom da spanać zadrži boju. Onda procedite, pa sve sastojke ubacite u činiju i mutite. Kad dobijete kremastu struksturu, sipajte u teglicu i čuvajte u frižideru.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
Komentari (0)