OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu

Ivana Pavlović

12:00

U sosu sa 0

Domaći kečap po italijanskom receptu.

kečap
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 kg zrelog čeri paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 mala ljuta paprika
  • 1 lovorov list
  • 2 kašike sirćeta
  • 1 mala veza peršuna
  • 15 listova bosiljka
  • 7 karanfilića
  • 1 kašika kuhinjske soli
  • 120 g smeđeg šećera
  • 7 gr semena crne slačice
  • 1 prstohvat bibera

Priprema

Očistite paradajz pa ga isecite na kockice. Zatim isecite na kockice papriku i crni luk. Sve stavite u veliku šerpu pa dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Dobro promešajte pa kuvajte na tihoj vatri 2 sata. Sos procedite pa ga ponovo vratite u šerpu. Dodajte karanfilić, so,, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Kuvajte bar pola sata na tihoj vatri, sve dok ne postane gust. Sipajte kečap u sterilisane tegle.

 

 

 

Komentari (0)

Loading