OVAKO ITALIJANI PRAVE KEČAP Zdraviji i ukusniji od kupovnog, a poboljšaće ukus svakom jelu
Domaći kečap po italijanskom receptu.
Potrebno je
- 2 kg zrelog čeri paradajza
- 2 čena belog luka
- 1 crveni luk
- 1 crvena paprika
- 1 mala ljuta paprika
- 1 lovorov list
- 2 kašike sirćeta
- 1 mala veza peršuna
- 15 listova bosiljka
- 7 karanfilića
- 1 kašika kuhinjske soli
- 120 g smeđeg šećera
- 7 gr semena crne slačice
- 1 prstohvat bibera
Priprema
Očistite paradajz pa ga isecite na kockice. Zatim isecite na kockice papriku i crni luk. Sve stavite u veliku šerpu pa dodajte lovor, beli luk, sirće, ljutu papriku, peršun i listove bosiljka. Dobro promešajte pa kuvajte na tihoj vatri 2 sata. Sos procedite pa ga ponovo vratite u šerpu. Dodajte karanfilić, so,, smeđi šećer, semenke crne slačice i biber. Kuvajte bar pola sata na tihoj vatri, sve dok ne postane gust. Sipajte kečap u sterilisane tegle.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KEČAP Zdravi sos ukusa koji priča priče, a savršeno se slaže sa palačinkama i picom
Bićete oduševjeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI KEČAP Kad ga jednom probate, stalno ćete da ga pravite
Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.
DOMAĆI PARADAJZ SOS OSVAJA UKUSOM Savršen za paste i ćufte, a uspeva i početnicima
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
TAJNI SASTOJAK ZA PARADAJZ SOS Nikad se ne biste setili, a skroz utiče na ukus
Trik je jednostavan, a sos će biti savršen.
MARIJANIN JAPANSKI VETAR MILUJE NEPCA Poslastica koju vole svi od 7 do 107 godina
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marijane Čamber
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
Komentari (0)