PESTO SOS Brzo se pravi, a daće šmek svakom jelu, po receptu koji treba da zapišete
Brze pripreme i neodoljivog ukusa.
Potrebno je:
- 1/2 čena belog luka
- 2 šake bosiljka
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 40 g parmezana
- 50 g badema (originalno ide pinjola)
- par kapi limunovog soka
Priprema:
Koristite blender, u njega stavite bademe, pa dobro izblendajte. Onda dodajte beli luk, bosiljak, pa sve opet blenderom sjedinite, pa dodate rendani parmezan. Sve sjedinite pa nalijte maslinovo ulje. Mešajte sve vreme pa sipajte par kapi limunovog soka. Dodajte sos vašem jelu i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI PESTO SOS Sjajno se slaže sa testeninom i krompir pireom
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
PESTO SOS SA BOSILJKOM Savršeno se meša sa špagetama i picom, a brže se pojede nego što se napravi
Fenomenalan sos dodaće na ukusu svakom jelu.
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)