PESTO SOS Brzo se pravi, a daće šmek svakom jelu, po receptu koji treba da zapišete
Brze pripreme i neodoljivog ukusa.
Potrebno je:
- 1/2 čena belog luka
- 2 šake bosiljka
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 40 g parmezana
- 50 g badema (originalno ide pinjola)
- par kapi limunovog soka
Priprema:
Koristite blender, u njega stavite bademe, pa dobro izblendajte. Onda dodajte beli luk, bosiljak, pa sve opet blenderom sjedinite, pa dodate rendani parmezan. Sve sjedinite pa nalijte maslinovo ulje. Mešajte sve vreme pa sipajte par kapi limunovog soka. Dodajte sos vašem jelu i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI PESTO SOS Sjajno se slaže sa testeninom i krompir pireom
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.
NEODOLJIVI PESTO SOS Odlično se slaže sa mesom i testeninom
Ukusa koji priča priče.
PESTO SOS SA BOSILJKOM Savršeno se meša sa špagetama i picom, a brže se pojede nego što se napravi
Fenomenalan sos dodaće na ukusu svakom jelu.
PESTO SOS Savršeno se slaže sa testeninom, pomfritom, piletinom, a gotov začas
Pesto sos je dobio ime od glagola pestare što znači "lupati" i "drobiti", jer su u prošlosti svi sastojci bili mrvljeni u mramornom avanu.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)