POSTAJE SVE VIŠE POPULARAN I KOD NAS Napravite sami GI puter
Neodoljivog je ukusa.
Domaći gi puter
U loncu od nerđajućeg čelika s debelim dnom zapremine 5 l stavite 500 g maslaca i zagrevajte ga na laganoj vatri dok se ne otopi. Pojačajte vatru i sačekajte da puter prokuva pa smanjite na minimum. Dok se bude kuvao na laganoj vatri bez mešanja, s vremena na vreme uklonite belu penu s površine. Nakon 40-50 minuta maslac će postati providan, a na dnu posude će se formirati karamelizovana smeđa mlečna mast. Ugasite šporet i pustite da se smesa prohladi, procedite kroz gazu, sipajte u staklenu teglu. Gi puter treba da ima finu ćilibaržutu boju.
SAVET U procesu spravljanja možete dodati i ruzmarin, majčinu dušicu, kardamom, aromu mente, isceđen sok đumbira
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SKANDINAVSKI JOGURT SVE VIŠE KORISTIMO Preukusan voćni napitak izvrstan za svako jutro
Ovako nešto sigurno niste probali.
KAO KREMASTI PRILOG ILI GLAVNO JELO Palenta s belim lukom i ruzmarinom - SAVRŠENSTVO!
Uvidećete da je preukusno.
NAMAZ KOJI MOŽE DA TRAJE DANIMA Domaća pašteta idealna za početak dana!
Elegantna i jedinstvenog ukusa.
PREUKUSAN I ZDRAV NAMAZ ZA SVAKI DAN Ružičasti humus ješćete i za doručak i za večeru
Zavolećete i cveklu i leblebije.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)