SLATKIŠ PO SVAČIJEM UKUSU Cvekla je glavni sastojak, a uz nju idu još neki neodoljivi
Ukus je jedinstven.
Kolač od cvekle
Sastojci:
100 ml ulja
175 g skuvane cvekle
175 g žutog šećera
200 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kakaa
200 g jogurta
2 kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
Za preliv:
100 g šećera u prahu
200 g pavlake ili krem sira
2-3 kašike kakao
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh. Skuvajte cveklu da omekša i u blenderu je pretvorite u pire. U činiji pomešajte sve sastojke dok se ne sjedine. Sipajte u pleh i pecite oko 50 minuta ili dok čačkalica
ne izađe čista kada se zabode u kolač. Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga prelijete. Za preliv umešajte sve sastojke i premažite kolač, pa stavite u frižider da se ohladi. Preliv možete da izostavite ili pak da ga napravite sa čokoladom, šlagom, slatkom pavlakom...
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Limun kocke imaju NEODOLJIV ukus
Slatkiš je kom niko ne može da odoli.
U dane posta spremite preukusnu poslasticu koju svi volimo, po receptu Dragane Varevac
Kapri torta bez mleka i jaja.
TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!
Oduševiće sve ukućane.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)