SLATKIŠ PO SVAČIJEM UKUSU Cvekla je glavni sastojak, a uz nju idu još neki neodoljivi
Ukus je jedinstven.
Kolač od cvekle
Sastojci:
100 ml ulja
175 g skuvane cvekle
175 g žutog šećera
200 g brašna
1 prašak za pecivo
50 g kakaa
200 g jogurta
2 kašičice ekstrakta vanile
prstohvat soli
Za preliv:
100 g šećera u prahu
200 g pavlake ili krem sira
2-3 kašike kakao
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh. Skuvajte cveklu da omekša i u blenderu je pretvorite u pire. U činiji pomešajte sve sastojke dok se ne sjedine. Sipajte u pleh i pecite oko 50 minuta ili dok čačkalica
ne izađe čista kada se zabode u kolač. Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga prelijete. Za preliv umešajte sve sastojke i premažite kolač, pa stavite u frižider da se ohladi. Preliv možete da izostavite ili pak da ga napravite sa čokoladom, šlagom, slatkom pavlakom...
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Limun kocke imaju NEODOLJIV ukus
Slatkiš je kom niko ne može da odoli.
U dane posta spremite preukusnu poslasticu koju svi volimo, po receptu Dragane Varevac
Kapri torta bez mleka i jaja.
TEŽE SE IZGOVARA, ALI SE LAKO JEDE Gruzijski specijalitet ćete odmah zavoleti!
Oduševiće sve ukućane.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)