UŽIVAJTE U ČAROBNOM UKUSU Rižoto sa morskim plodovima se lako sprema, a brzo jede
Nije ništa komplikovano u njegovoj pripremi.
Rižoto sa plodovima mora
Sastojci:
200 g pirinča
1 pakovanje zamrznutih plodova mora
4 čena belog luka
1 konzerva pelata
1 dl maslinovog ulja
50 g seckanih maslina
malo origana i bosiljka
veza peršuna
Priprema:
Plodove mora ostavite da se otope. U sud stavite ulje i prvo stavite seckani beli luk da na umerenoj temperaturi pusti aromu. Stavite pirinač i malo prodinstajte da pobeli. Dodajte pelat i malo vode, pa krčkajte da pirinač omekša. Dodajte začine po ukusu. Pred kraj dodajte otopljene i proceđene plodove mora. Mora da postoji dovoljno tečnosti. Nikako ne mešajte, samo okretanjem suda povremeno promešajte. Kada je rižoto gotov, dodajte začine po ukusu i ukrasite seckanim listovima svežeg peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI RIŽOTO SA KOBASICAMA Nećete mu tako lako odoleti
Neodoljivo je.
FINO JELO SA ROŠTILJA Pomešajte povrće i uživajte u izvanrednom ukusu
Iskoristite lepo vreme pa raspalite roštilj.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
NIKAD LAGANIJA VEČERA Ukusni losos sa par dodataka odmah će vas zasititi
Caka je u začinima.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)