UŽIVAJTE U ČAROBNOM UKUSU Rižoto sa morskim plodovima se lako sprema, a brzo jede
Nije ništa komplikovano u njegovoj pripremi.
Rižoto sa plodovima mora
Sastojci:
200 g pirinča
1 pakovanje zamrznutih plodova mora
4 čena belog luka
1 konzerva pelata
1 dl maslinovog ulja
50 g seckanih maslina
malo origana i bosiljka
veza peršuna
Priprema:
Plodove mora ostavite da se otope. U sud stavite ulje i prvo stavite seckani beli luk da na umerenoj temperaturi pusti aromu. Stavite pirinač i malo prodinstajte da pobeli. Dodajte pelat i malo vode, pa krčkajte da pirinač omekša. Dodajte začine po ukusu. Pred kraj dodajte otopljene i proceđene plodove mora. Mora da postoji dovoljno tečnosti. Nikako ne mešajte, samo okretanjem suda povremeno promešajte. Kada je rižoto gotov, dodajte začine po ukusu i ukrasite seckanim listovima svežeg peršuna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI RIŽOTO SA KOBASICAMA Nećete mu tako lako odoleti
Neodoljivo je.
FINO JELO SA ROŠTILJA Pomešajte povrće i uživajte u izvanrednom ukusu
Iskoristite lepo vreme pa raspalite roštilj.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
NIKAD LAGANIJA VEČERA Ukusni losos sa par dodataka odmah će vas zasititi
Caka je u začinima.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)