Omiljeni recept Džejmija Olivera: PASTA OD SAMO DVA SASTOJKA u sosu od oraha

alo.rs

17:30

Zdravi zalogaji 0

Domaća veganska testenina od spanaća i brašna umešana u pesto od oraha vaš doživljaj testenine vonuće u nebesa.

Omiljeni recept Džejmija Olivera: PASTA OD SAMO DVA SASTOJKA u sosu od oraha
Shutterstock

 

Pesto od spanaća u sosu od oraha

Sastojci:

Za pesto od oraha:

½ šolje oraha (oko 50 grama)

3 šolje svežeg bosiljka

2 mala čena belog luka, mlevena

1 srednji limun

1 ½ kašike nutritivnog kvasca

1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja

so, biber

Za testeninu:

150 grama višenamenskog brašna 

150 g bebi spanaća

Priprema:

Za pesto: Tostirajte orahe u tiganju i ubacite u secka. Dodajte bosiljak, beli luk, 1 kašiku limunovog soka, ½ kašičice rendane limunove korice, nutritivni kvasac i 2 kašike vode. Blendirajte dok se ne formira glatka pasta, stružući sa strana posude ako treba. Polako ulijjte ekstra devičansko maslinovo ulje sve dok pesto ne postane gladak. Začinite limunovim sokom, solju i biberom po ukusu. U lonac sipajte vodu i ubacite 1 ½ kašičicu soli. Spanać i brašno izblendirajte u mekano testo, Rukama formirajte loptu. Spljoštite loptu udisk, debljine oko 3-4 cm. Držite disk iznad vrijuće vode. Kuhinjskim makazama seckajte komadiće i direktno ih puštajte da padnu u ključalu vodu. Kuvajte testeninu oko 5 minuta, ili dok ne ispliva na površinu. Ocedite. Zagrejte pesto u velikom tiganju na srednje niskoj temperaturi oko 2 minuta, dodajući još vode po potrebi do željene teksture. Dodajte testeninu i kuvajte još oko 1 minut.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading