Omiljeni recept Džejmija Olivera: PASTA OD SAMO DVA SASTOJKA u sosu od oraha
Domaća veganska testenina od spanaća i brašna umešana u pesto od oraha vaš doživljaj testenine vonuće u nebesa.

Možda vas zanima:

RUČAK GOTOV ZA PAR MINUTA Špagete od tikvica s pavlakom, krastavčićima i orasima uštedeće vam vreme
Dan je previše lep da biste ga proveli u kuhinji, zato napravite ovaj ručak i pravac napolje u šetnju!

Pita od tikvica i tunjevine TOLIKO SE JEDNOSTAVNO PRAVI, A UKUS JE DOSTOJAN BOGOVA (video)
Ako kod kuće imate tunjevinu i tikvice, obavezno napravite ovo sjajno jelo koje se može jesti za ručak, večeru, pa čak i poslužiti na svečanom stolu - gosti će sigurno biti oduševljeni.

Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.

Kad probate ove zdrave ledene lizalice, više nikad nećete bacati pare na sladoled iz radnje
Za samo pet minuta napravite osvježavajuće ledene lizalice od banane!
Pesto od spanaća u sosu od oraha
Sastojci:
Za pesto od oraha:
½ šolje oraha (oko 50 grama)
3 šolje svežeg bosiljka
2 mala čena belog luka, mlevena
1 srednji limun
1 ½ kašike nutritivnog kvasca
1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
so, biber
Za testeninu:
150 grama višenamenskog brašna
150 g bebi spanaća
Priprema:
Za pesto: Tostirajte orahe u tiganju i ubacite u secka. Dodajte bosiljak, beli luk, 1 kašiku limunovog soka, ½ kašičice rendane limunove korice, nutritivni kvasac i 2 kašike vode. Blendirajte dok se ne formira glatka pasta, stružući sa strana posude ako treba. Polako ulijjte ekstra devičansko maslinovo ulje sve dok pesto ne postane gladak. Začinite limunovim sokom, solju i biberom po ukusu. U lonac sipajte vodu i ubacite 1 ½ kašičicu soli. Spanać i brašno izblendirajte u mekano testo, Rukama formirajte loptu. Spljoštite loptu udisk, debljine oko 3-4 cm. Držite disk iznad vrijuće vode. Kuhinjskim makazama seckajte komadiće i direktno ih puštajte da padnu u ključalu vodu. Kuvajte testeninu oko 5 minuta, ili dok ne ispliva na površinu. Ocedite. Zagrejte pesto u velikom tiganju na srednje niskoj temperaturi oko 2 minuta, dodajući još vode po potrebi do željene teksture. Dodajte testeninu i kuvajte još oko 1 minut.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAMAZ OD AVOKADA Zdrav i ukusan, super kao brza užina uz parče hleba
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

ZAPEČENA OVSENA KAŠA PO RECEPTU GORDONA REMZIJA Miriše božanstveno, a ukus je još bolji
Imaćete osećaj kao da jedete najbolji desert.

PUDING SA JABUKAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Lagani voćni desert koji će vas osvežiti u trenu
Mirisan desert neponovljivog ukusa.

MAČA LATE Zdrav i ukusan napitak razbudiće vas u momentu, za savršeno jutro
Umesto kokosovog, možete da sipate bilo koje biljno mleko.

ZAPEČENE PALAČINKE SA JABUKAMA Klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
Sočne i slasne, zamirisaće cela kuća.
Komentari (0)