Omiljeni recept Džejmija Olivera: PASTA OD SAMO DVA SASTOJKA u sosu od oraha
Domaća veganska testenina od spanaća i brašna umešana u pesto od oraha vaš doživljaj testenine vonuće u nebesa.
Pesto od spanaća u sosu od oraha
Sastojci:
Za pesto od oraha:
½ šolje oraha (oko 50 grama)
3 šolje svežeg bosiljka
2 mala čena belog luka, mlevena
1 srednji limun
1 ½ kašike nutritivnog kvasca
1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
so, biber
Za testeninu:
150 grama višenamenskog brašna
150 g bebi spanaća
Priprema:
Za pesto: Tostirajte orahe u tiganju i ubacite u secka. Dodajte bosiljak, beli luk, 1 kašiku limunovog soka, ½ kašičice rendane limunove korice, nutritivni kvasac i 2 kašike vode. Blendirajte dok se ne formira glatka pasta, stružući sa strana posude ako treba. Polako ulijjte ekstra devičansko maslinovo ulje sve dok pesto ne postane gladak. Začinite limunovim sokom, solju i biberom po ukusu. U lonac sipajte vodu i ubacite 1 ½ kašičicu soli. Spanać i brašno izblendirajte u mekano testo, Rukama formirajte loptu. Spljoštite loptu udisk, debljine oko 3-4 cm. Držite disk iznad vrijuće vode. Kuhinjskim makazama seckajte komadiće i direktno ih puštajte da padnu u ključalu vodu. Kuvajte testeninu oko 5 minuta, ili dok ne ispliva na površinu. Ocedite. Zagrejte pesto u velikom tiganju na srednje niskoj temperaturi oko 2 minuta, dodajući još vode po potrebi do željene teksture. Dodajte testeninu i kuvajte još oko 1 minut.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK GOTOV ZA PAR MINUTA Špagete od tikvica s pavlakom, krastavčićima i orasima uštedeće vam vreme
Dan je previše lep da biste ga proveli u kuhinji, zato napravite ovaj ručak i pravac napolje u šetnju!
Pita od tikvica i tunjevine TOLIKO SE JEDNOSTAVNO PRAVI, A UKUS JE DOSTOJAN BOGOVA (video)
Ako kod kuće imate tunjevinu i tikvice, obavezno napravite ovo sjajno jelo koje se može jesti za ručak, večeru, pa čak i poslužiti na svečanom stolu - gosti će sigurno biti oduševljeni.
Jelo koje nas iznova oduševljava: KROMPIRI PUNJENI SLANINICOM pa zapečeni u rerni
Recept za punjeni krompir veoma je jednostavan, ali ćete kao rezultat dobiti savršen prilog koji ćete obožavati.
Kad probate ove zdrave ledene lizalice, više nikad nećete bacati pare na sladoled iz radnje
Za samo pet minuta napravite osvježavajuće ledene lizalice od banane!
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)